Dylan, Joep en Karsten halen prijs tijdens het Piet Braken Toernooi in Reuver

Zondag 6 oktober vond het Piet Braken Toernooi in Reuver plaats. Het was een sterk bezet toernooi, maar het duurde wel allemaal erg lang, waardoor het voor de jongere judoka’s wel moeilijk was om lang te wachten terwijl ze aan het judoën waren. Er moest ook lang gewacht worden op de prijsuitreiking. De volgende judoka’s namen deel aan dit toernooi: Sven de Klein, Karsten van Dam, Pepijn van Kooten Niekerk, Dylan van Haarlem, Joep Sinoo en Lucas Schinkel.

Als eerste was het de beurt aan Sven, Pepijn en Karsten. Deze judoka’s zaten in dezelfde poule. Sven verloor zijn eerste partij vrij snel met een houdgreep. In zijn tweede partij ging het een stuk beter. Sven was wel de betere judoka, maar kon niet scoren. Sven maakte een halve aanval en werd doorgestuurd een kwam een yugo achter. Dit kon Sven niet meer goed maken en daardoor verloor hij zijn tweede partij en was hij uitgeschakeld. Pepijn startte zijn eerste partij goed. Dit was een discutabele partij. Pepijn werd na een inzet overgenomen, maar Pepijn maakte daarna o-uch-gari en er werd ippon gegeven door de scheidsrechter aan Pepijn, maar de tafel veranderde dat wat eigenlijk niet kan, maar hierdoor verloor Pepijn deze partij. Daarna won Pepijn drie partijen op rij door goed te judoën en verschillende worpen te maken. Karsten won zijn eerste twee partijen door goed en oplettend te judoën en zijn pakking goed te houden. In de halve finale verloor Karsten doordat zijn tegenstander een beter was. Nu moesten Pepijn en Karsten tegen elkaar. Het was een leuke partij om te zien. Karsten scoorde een wazari. Later in de partij scoorde Pepijn een yugo. Dat was niet genoeg waardoor Karsten de partij won en Pepijn verloor en was uitgeschakeld. Karsten moest nu nog 1 partij judoën. Karsten kwam in deze partij een yugo achter, maar scoorde later een wazari en nu moest Karsten de partij uit judoën. Het was een spannende partij, maar Karsten won uiteindelijk en behaalde een mooie 3e plaats.

Bij Dylan en Joep ging het goed. Dylan won overtuigend zijn twee partijen en stond in de finale. In de finale had Dylan een bekende jongen. Deze jongen is een stuk kleiner dan Dylan en daar heeft Dylan wel moeite mee om tegen te judoën. De tegenstander van Dylan kon goed achter Dylan komen en hem overnemen, waardoor Dylan de finale verloor. Dylan behaalde wel een mooie 2e plaats. Joep draaide weer een goed toernooi. Joep scoorde een prachtige ippon in zijn eerste partij. De volgende twee partijen won Joep met ippon, waardoor hij de finale haalde. In de finale had Joep wel een goede tegenstander. Joep stond goed te judoën en had de partij onder controle. Aan het eind van de partij kreeg Joep zijn tegenstander in een houdgreep en won de partij. Hierdoor behaalde Joep een mooie 1e plaats.

Als laatste was het de beurt aan Lucas. Lucas had een hele grote poule met wel 30 judoka’s. Dit duurde ook echt heel lang. Lucas won zijn eerste partij door in de laatste seconden een ippon te scoren. In de tweede partij maakte Lucas weer een mooie ippon door goed te reageren op zijn tegenstander. Daarna moest Lucas 1,5 uur wachten op zijn volgende partij. Dit was niet in het voordeel van Lucas en hij had weer last van zijn knie. Hij begon de partij goed, maar verloor de partij met een ippon. Nu was Lucas helemaal op en hij moest vrij snel weer judoën. Hij kon niet meer en kon niet zijn hand uit de nek houden en verloor de partij met twee keer wazari en hierdoor was Lucas uitgeschakeld. Heel erg jammer voor Lucas, want er had zeker meer ingezeten.

IMG_2671 IMG_2656 IMG_2655 IMG_2642 IMG_2679