Jongens -15 naar het NK Teams, Welpenteam kampioen van Midden Nederland

Zaterdag 28 april vonden de Districtskampioenschappen voor teams plaats in Ede. Wij hadden ingeschreven met 4 teams en dat waren het welpenteam, jongens -12 jaar, jongens -15 jaar en meisjes -15 jaar. In de ochtend was het de beurt aan het welpenteam en het team jongens -12 jaar.

Welpenteam
Het welpenteam bestond uit de volgende judoka’s -21 kg niemand -24 kg Pepijn van Kooten Niekerk -27 kg Dean Spee -30kg Finn van Daatselaar -34 kg Joep Sinoo -38 kg Dylani van der Pol -42 kg Laura van Heusden. De 1e partij was tegen Comby Sport uit Nieuwegein. Deze partij werd gewonnen met 4 tegen 3. Vervolgens tegen Barberio uit Utrecht. Deze partij werd gewonnen met 6 tegen 1. 3e Partij was tegen Ryu Rijkse uit IJsselstein ook hier behaalde we een 4 tegen 3 overwinning. In de finale tegen favoriete  Bushi uit Arnhem. Deze partij werd in winst omgezet 5 tegen 2. Door 4 overwinningen mocht het welpenteam zich kampioen van Midden Nederland noemen. Dit was een zeer mooi resultaat voor onze jongelingen die fantastisch hebben gejudood.

Jongens -12 jaar
Het team -12 jaar was een vrij jong team. Het team bestond uit de volgende judoka’s -27 kg Ian Galan -30 kg Tycho Kosterman en Lucas Schinkel -34 kg Tycho Kosterman en Lucas Schinkel -38 kg Roy Zomer -42 kg Harmen Roubos. Bij de -12 gingen de eerste twee teams door naar de kruisfinale. De 1e partij was tegen Barberio uit Utrecht. Deze wedstrijd ging door scheidsrechterlijke dwaling verloren met 3 tegen 2. De 2e partij was tegen Bushi uit Arnhem. Deze partij ging met 4 tegen 1 verloren. Bushi uit Arnhem werd uiteindelijk 1e. De judoka’s hebben gevochten voor wat ze waard waren, maar ze kwamen net wat tekort. De scheidsrechters zaten vandaag voor dit team ook niet echt mee, waardoor het toernooi na twee wedstrijden was afgelopen.

Meisjes -15 jaar
Het meisjesteam was gecombineerd met Comby Sport uit Nieuwegein. Het team bestond uit de volgende judoka’s -40 kg Luan ten Boske -44 kg Mere Geytenbeek -48 kg Kiara Loman -52 kg Felicia Fuentes -57 kg Renske Visser. Het was leuk voor de meiden om deel te nemen aan een teamtoernooi. De meiden zaten in een poule van 3 en hoefde maar 2 wedstrijden te judoën. De nummer 1 plaatst zich voor het Nederlands Kampioenschap. De 1e partij was tegen Sportschool Sport en Bewegen uit Vianen. Deze partij werd met 3 tegen 2 gewonnen. De 2e partij was tegen Bushi uit Arnhem. Dit was de beslissende partij om uit te maken wie naar het NK mag. De meiden verloren deze partij met 4 tegen 1. De meiden hebben goed judo laten zien en daarnaast ook veel lol gehad. Het meisjesteam -15 jaar behaalde een 2e plaats op dit kampioenschap.

Jongens -15 jaar
Het jongensteam -15 jaar had naast zijn eigen judoka’s nog een judoka van Budo Academy Physical in het team. Het team bestond uit -42 kg Ted Sibbald -46 kg Max van Klaveren -50 kg Joeri van Opstal -55 kg Ruben Dessens -60 kg Demian de Jong. Het zou een spannende dag worden voor dit team, omdat zij een van de favorieten waren om zicht te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. In deze categorie waren er twee poules en de nummers 1 en 2 van de poule gingen door naar de kruisfinales. De 1e partij was tegen een andere favoriet, Theo Meijer Sport uit Leusden. Dit was gelijk een spannende wedstrijd, maar deze partij werd met 3 tegen 2 gewonnen. De 2e partij was tegen Barberio uit Utrecht. Deze partij werd overtuigend met 5 tegen 0 gewonnen. De 3e partij was tegen Tomoda uit Nijmegen. Deze partij werd net als de vorige partij met 5 tegen 0 gewonnen. Door deze overwinning plaatste dit team zich als nummer 1 van de poule voor de halve finale. In de halve finale was de tegenstander Top Judo Utrecht uit Utrecht. Deze partij werd met 3 tegen 2 gewonnen, waardoor dit team zich plaatste voor de finale. De finale was tegen Top Judo Nijmegen uit Nijmegen. Top Judo Nijmegen was ook 1 van de favorieten. Ted begon erg sterk en won zijn partij door een voetveeg met ippon. Max begon zijn partij goed, maar verloor door een schouderworp van zijn tegenstander met een ippon. Joeri had een erg zware partij en verloor zijn partij uiteindelijk op vlaggetjes. Door dit resultaat moesten Ruben en Demian winnen. Ruben en Demian wonnen beide hun partij zeer overtuigend. Er werd met 3 tegen 2 gewonnen van Top Judo Nijmegen, waardoor dit team kampioen van Midden Nederlands is geworden. Nog belangrijker is dat het team zich geplaatst heeft voor het Nederlands Kampioenschap Teams. Dit was een zeer goed resultaat en nu gaan deze judoka’s zich voorbereiden voor het NK. Deze judoka’s hebben goed judo laten zien en echt gestreden voor de plaatsing voor het NK.

Koen Geytenbeek behaalde met het team van Comby Sport een 3e plaats. Het was een zeer geslaagde dag vandaag voor alle judoka’s, voor de coaches en voor de ouders. Het uiteindelijke resultaat was 2 keer een 1e plaats en 1 keer een 2e plaats.

Meer foto’s