Trofee van de Donderslag (België)

Zaterdag 5 en zondag 6 januari vond de Trofee van de Donderslag plaats in Meeuwen-Gruitrode in België. Dit is het eerste toernooi van het nieuwe jaar. Dit jaar bleven we met 5 volwassenen en 7 judoka’s overnachten in samenwerking met Sportinstituut Hoogland. Het was een leuk weekend voor degene die bleven overnachten. Er kwamen ook judoka’s alleen judoën die niet bleven overnachten. Op zaterdag was het de beurt aan de judoka’s -15, en -18 jaar. Het was erg onduidelijk wat nou de regels waren in België. Hierdoor was er wat verwarring bij de judoka’s. Er was ook geen herkansing voor iedereen alleen voor degene die verliezen van de latere finalist kregen een herkansing.

Op zaterdag was het beurt aan Melle van Daatselaar, Ted Sibbald, Mere Geytenbeek, Rick van Elst en Max van Klaveren. Melle verloor zijn eerste partij met twee straffen omdat hij niet zo goed wist hoe hij moest judoën, omdat hij de regels niet wist. Daarna kreeg hij wel een herkansing, maar zijn tegenstander was geblesseerd en hierdoor won Melle de partij en behaalde hij de 3e plaats. Ted begon zijn partij erg goed en stond goed te judoën, maar doordat hij werd doorgestuurd kwam hij in een houdgreep en verloor de partij. Zijn tegenstander kwam niet in de finale en Ted was daardoor uitgeschakeld. Mere moest 1,5 uur wachten voordat zij haar, haar eerste partij kon gaan judoën. Mere begon het toernooi goed en won haar eerste twee partijen overtuigend. In de halve finale was haar tegenstandster iets te sterk, waardoor Mere de partij om het brons moest gaan judoën. In deze partij begon Mere goed, maar ze maakte halverwege een foutje waardoor Mere verloor met ippon en net naast het podium eindigde. Rick en Max kwamen voor het eerst uit in een nieuwe leeftijdsklasse. Rick begon goed maar verloor zijn partij met een armklem. Max begon goed en won zijn eerste partij zeer overtuigend met een mooie ippon net voor tijd. In de tweede partij had Max een tegenstander die 2 of 3 jaar ouder is. Max kwam al snel in een houdgreep en verloor de partij. De tegenstander van Max verloor daarna zijn partij waardoor Max uitgeschakeld was. Het was een sterk bezet toernooi en de judoka’s hebben weer wat geleerd en de toernooien zijn weer begonnen.

Op zondag was het beurt aan de judoka’s u11 en u13 jaar. Er namen 9 judoka’s deel op zondag. Op zondag waren er allemaal poules van 4 waardoor alle judoka’s 3 wedstrijden konden judoën. Alle deelnemers kregen een prijs. Alle judoka’s hebben goed en mooi judo laten zien en heel erg hun best gedaan. Hieronder ziet u de resultaten van zondag:

1e prijs
Max Jacobs
Finn van Daatselaar
Tycho Kosterman

2e prijs
Lucas Schinkel
Roy Zomer
Sven de Klein
Dylan van Haarlem
Joep Sinoo

3e prijs
Pepijn van Kooten Niekerk

Het was een erg gezellig weekend en zeker voor herhaling vatbaar. De judoka’s die zijn blijven overnachten hebben het erg naar hun zin gehad. Hierbij bedanken wij Sportinstituut Hoogland dat wij mee mochten en het was goed georganiseerd. Er staan foto’s in ons fotoalbum en klik op onderstaande link daar staan foto’s van de organisatie.
http://www.judo-meeuwen-gruitrode.be/e107_plugins/coppermine_menu/