1e prijs voor Finn en een 3e prijs voor Pepijn in Berlicum

Op zondag 17 april namen er 5 judoka’s deel aan het Berlicum Open in SInt Michelsgestel. Het toernooi liep in de ochtend wel wat uit, maar in de loop van de middag werd dat wel weer ingehaald. Het was verder een goed georganiseerd toernooi en er deden veel goede judoka’s mee. Namens de vereniging namen de volgende judoka’s deel: Pepijn van Kooten Niekerk, Dylan van Haarlem, Finn van Daatselaar, Mason van Haarlem en Melle van Daatselaar.

Als eerste was het de beurt aan Pepijn en Dylan. Pepijn won zijn eerste met 2 yugo’s. Zijn tegenstander had niet zoveel te vertellen in de partij. In de tweede partij moest Pepijn tegen een bekende judoka en deze partij ging helaas vrij snel verloren. De derde partij was in de verliezersronde. Dit was een gelijkopgaande partij waarin Pepijn wel een keer een score maakte, maar deze niet kreeg. Na 3 minuten was de stand gelijk en moest de partij worden beslist in de golden score. Pepijn nam het initiatief en won uiteindelijk, omdat zijn tegenstander een shido kreeg. De vierde partij had Pepijn dezelfde tegenstander als in de eerste partij. De partij verliep eigenlijk hetzelfde, maar dit keer kon Pepijn niet tot scoren komen, maar won de partij met een shido. De vijfde partij was de partij om het brons. Pepijn was de betere judoka en hield goed het initiatief in de hele partij, waardoor zijn tegenstander niet zoveel kon. pepijn won deze partij met een yugo en behaalde zo een mooie 3e prijs tijdens dit toernooi. Dylan had vandaag de grootste poule van de categorie jongens onder 15 jaar. De eerste partij had Dylan een tegenstander die een maatje te groot was voor hem en deze partij verloor hij vrij snel met een ippon. Nu moest Dylan verder judoën in de verliezersronde. In zijn tweede partij stond Dylan goed te judoën en maakte een aantal mooie punten en had zijn tegenstander uiteindelijk enkele keren in de houdgreep. Dylan maakte in deze partij een yugo, een wazari en uiteindelijk een ippon met een houdgreep. De derde partij was tegen een bekende judoka. Deze partij ging gelijk op, maar er waren twee momenten in de partij dat Dylan erg goed stond te judoën en het initiatief had, maar helaas kreeg zijn tegenstander geen straf. De partij was na drie minuten gelijk en nu moest de golden score de beslissing brengen. Dylan kon dit keer zijn tegenstander net niet voor zijn en die scoorde een wazari. Dit was een hele goede partij van Dylan en daar kan hij zeker verder op bouwen. Door deze verliespartij was Dylan helaas uitgeschakeld.

In de middag was het de beurt aan Finn, Mason en Melle. Finn begon voortvarend en won zijn eerste partij zeer overtuigend. In zijn tweede partij had hij een tegenstander die een stuk langer is. Deze judoka was wel bekend voor Finn en Finn maakte uiteindelijk een hele mooie combinatie en won de partij toch vrij snel met een ippon. De volgende twee tegenstanders werden allebei vrij snel op de rug gegooid door Finn. Finn behaalde hierdoor een mooie en zeer verdiende 1e plaats. Mason was tegelijk met Finn aan de beurt. Mason moest zijn eerste partij tegen een bekende judoka. In deze partij was Mason nog niet helemaal scherp en kon in deze partij niet zoveel in brengen en verloor de partij helaas. Mason moest nu verder judoën in de verliezersronde. Na een goede analyse van de eerste partij ging het in de tweede partij een stuk beter met Mason. Mason had deze partij goed onder controle en won de partij uiteindelijk met een yugo. De derde partij had Mason weer dezelfde opdracht als in de tweede partij en dit pakte goed uit, want Mason scoorde een mooie wazari en kon de partij goed uit judoën. In de vierde partij moest Mason weer tegen dezelfde jongen als in de eerste partij, maar nu ging het wel een stuk beter. Mason kwam ongelukkig met een wazari achter, maar daarna had Mason meer initiatief en twee goede aanvallen met een voetveeg, maar hij kon helaas niet tot scoren komen. Mason verloor daardoor helaas zijn vierde partij was daarmee uitgeschakeld. Mason heeft vandaag wel weer laten zien dat hij lekker meedraait en hij blijft zich ontwikkelen. Melle kwam op dit toernooi voor het eerst uit in de gewichtsklasse onder 66 kg. Dit was de grootste poule van de jongens onder 18 jaar. Melle begon het toernooi tegen een bekende tegenstander. Dit is wel een lastige tegenstander, omdat hij heel snel en handig is. Melle had de partij helemaal onder controle en zijn tegenstander kreeg een shido en daarmee won Melle de partij. In de tweede partij had Melle een tegenstander die een stuk langer was en Melle kreeg de opdracht om de arm van zijn tegenstander uit de nek te houden en dat lukte redelijk goed. Melle maakt uiteindelijk een mooie overname en scoorde een yugo. Melle kon de partij daarna goed uit judoën ondanks dat Melle nog twee shido’s kreeg, maar dat maakte niet uit. De derde partij won Melle vrij makkelijk op de grond met een sankaku, omdat zijn tegenstander daarop moest aftikken. Melle stond nu in de halve finale. In zijn vierde partij had Melle het initiatief en zijn tegenstander kreeg een shido. Daarna kreeg Melle helaas een yugo tegen. Melle ging zijn tempo verhogen en scoorde met een schouderworp een hele mooie wazari, maar hij kreeg deze niet en Melle verloor de partij daardoor. Dit was helaas een onterecht verlies, maar het was niet anders. Melle had helemaal gelijk, maar daardoor dat Melle nog vol zat met frustratie verloor hij helaas de partij om de 3e plaats. Melle eindigde uiteindelijk op een 5e plaats, maar heeft zeer goed staan judoën vandaag.

Finn Berlicum Pepijn Berlicum