2 prijzen tijdens sterk toernooi in Berlicum

Zondag 19 mei vond het sterk bezette toernooi in Berlicum plaats. Dit is bij alle leeftijdscategorieën een sterk bezet toernooi.

Als eerste was het de beurt aan Bo en Lizzy. Bo won twee partijen zeer overtuigend en bereikte daarmee de finale. In de finale was haar tegenstandster elke keer net iets sneller en scoorde daarom twee wazari’s. Maar wel een mooie 2e plaats voor Bo. Lizzy verloor haar eerste partij na een goede partij. Daarna werden er nog twee partijen door goed judo gewonnen en behaalde een mooie 3e plaats.

Na de dames was het de beurt aan de jongere jongens Ryan en Manu. Beide judoka’s zaten in een zware poule. Manu verloor helaas twee partijen, maar stond wel goed te judoën, maar de scheidsrechter was vandaag niet in het voordeel van Manu. Ryan verloor de eerste partij tegen een hele goede judoka. De tweede wedstrijd werd gewonnen door Ryan. De derde partij ging helaas nipt verloren.

Als laatste was het de beurt aan Pepijn en Dylan. Beide ook hele erge sterke poules. Pepijn verloor de eerste partij. Daarna won hij een partij na een hele lange golden score. De derde partij ging helaas verloren doordat hij niet hersteld was van zijn tweede partij. Dylan had net zoals Manu vandaag geen geluk met de beslissing van de scheidsrechter, waardoor de eerste partij verloren ging na een wazari voorsprong. De tweede partij liet Dylan zich overrompelen en was elke keer te laat en verloor de partij met twee wazari’s.