3 3e plaatsen tijdens sterk bezette Open Twentse Kampioenschappen

Zaterdag 15 en zondag 16 december vonden voor de eerste keer de Open Twentse Kampioenschappen plaats in Enschede. Dit was een sterk Internationaal toernooi. Op zaterdag was het meetmoment voor de judoka’s onder 18 jaar. Dit telt mee om je te plaatsen voor de internationale toernooien. Zondag was het toernooi voor de overige leeftijdsklassen. Tijdens deze kampioenschappen namen 5 judoka’s van onze vereniging deel.

Op zaterdag nam alleen Pepijn deel aan het meetmoment. Pepijn neemt deel in de gewichtsklasse -46 kg, deze gewichtsklasse is er internationaal niet. Voor Pepijn is natuurlijk wel het doel om een medaille halen op een meetmoment. Pepijn had 13 deelnemers in de poule. De eerste partij wint Pepijn met 2 wazari’s onder andere door een maki komi techniek. In de tweede ronde verliest Pepijn zijn partij door vrij snel een wazari achter te komen en daarna helaas 3 shido’s op te lopen. Nu moet Pepijn door in verliezersronde. Daarin wint hij zijn derde partij met een mooie maki komi techniek. De vierde partij wint Pepijn vrij snel met een mooie verwurging. Nu moet Pepijn de partij om brons judoën tegen een judoka waar hij van verloor tijdens het eerste meetmoment. Nu ging het een stuk beter en hield Pepijn zich goed aan de opdracht. De partij ging gelijk op tot ongeveer 55 seconden voor tijd scoort Pepijn met een heupworp een wazari en daarna judoot hij de partij goed uit. Een mooie dag wordt afgesloten met een mooie 3e plaats.

Zondag was het als eerste de beurt aan Bo. Bo had vandaag tijdens dit sterk bezette toernooi vier tegenstandsters. De eerste partij ging helaas verloren met twee wazari’s. De tweede partij kwam Bo voor door een wazari te scoren met een heupworp, maar daarna gooide Bo zichzelf maar kreeg helaas een ippon tegen. De derde partij had Bo weer een sterke tegenstandster en die partij ging verloren met een ippon. De vierde partij won Bo met ippon met een mooie overnamen. Doordat ze gelijk eindigde met 1 tegenstandster behaalde Bo een mooie 3e plaats tijdens dit toernooi.

Na Bo was het de beurt aan Dylan, Mik en Manu. Op een gegeven moment waren Manu, Dylan en Mik tegelijk aan het judoën. Manu zat vandaag in een sterke poule. De eerste partij verloor Manu met een houdgreep nadat hij een wazari tegen had gekregen. De tweede partij ging helaas ook verloren. De derde partij stond Manu goed te judoën maar kon net niet tot score komen net zoals zijn tegenstander. Deze partij ging helaas nipt verloren op beslissing. De vierde partij won Manu door een mooie wazari te scoren met een heupworp en daarna een houdgreep te maken. Manu sloot het toernooi met een goed gevoel af.

Voor Mik was het vandaag heel zwaar, letterlijk en figuurlijk. Zijn eerste partij stond Mik tegen over een Canadees die bijna twee keer zo zwaar is als Mik. De partij was goed doorgesproken met Mik wat hij moest doen en dit voerde hij ook goed uit. Helaas na 1 minuut 40 kwam zijn tegenstander bij Mik en de nek en toen wierp hij Mik op zijn rug. Hier is ook geen houden aan om dat tegen te houden. Maar een hele goede partij gejudood. Daarna gingen ze midden in de poule een half uur pauze houden, dus weer lekker lang wachten op zijn tweede partij in de verliezersronde. Hierin had Mik wel een goede judoka, maar in deze partij lagen wel kansen. Mik stond goed te judoën, maar kreeg helaas halverwege de partij een wazari tegen. Mik moest de partij maken, want zijn tegenstander deed bijna niets en dat is soms heel lastig. Helaas ging deze partij met een wazari verloren. Mik mag terugkijken ondanks twee keer verlies op een goed toernooi en echt zijn vechtlust laten zien.

Tegelijk met Mik en Manu was Dylan ook bezig. Dylan won zijn eerste partij met een wazari. In het beging ging de partij wel gelijk op en was het even aftasten. Maar Dylan judoode de partij goed uit. De tweede partij is tegen een bekende judoka en we wisten dat het lastig zou worden en dat bleek ook zo. Dylan kon de arm van zijn tegenstander niet uit zijn nek houden, waardoor Dylan daardoor twee wazari’s tegen krijgt en de partij verliest. Nu moest Dylan door judoën in de verlizersronde. De derde partij werd vrij snel gewonnen door ippon te scoren door zijn tegenstander door te sturen. De vierde partij is weer tegen dezelfde judoka als in de eerste partij. Nu kon Dylan met een schouderworp een wazari te scoren de partij binnen te slepen door zijn tegenstander in de houdgreep te houden. Nu heeft Dylan de partij om brons bereikt. Deze partij is tegen ook een sterke en lastige tegenstander. In deze partij was Dylan echt de betere judoka en kon de partij met goed judo naar zich toe trekken. Voor Dylan een mooie 3e plaats tijdens zijn laatste toernooi in de leeftijdscategorie onder 15 jaar.

Alle judoka’s hebben goed judo laten zien en goede inzet getoond. Het jaar is afgesloten met mooie resultaten. Nu lekker vakantie houden voor iedereen en op naar 2019!