3 prijzen tijdens het toernooi in Gemert

Op 18 januari werd het Nationaal Judotoernooi in Gemert georganiseerd. Het toernooi verliep wel goed op tijd, maar wat beslissingen betreft zaten een aantal scheidsrechters er wel vaak naast. Namens de vereniging namen we deel met 6 judoka’s.

In de eerste groep was het de beurt aan Melle van Daatselaar. Melle begon goed en won twee partijen zeer overtuigend en met goed judo. In de derde partij maakte Melle een foutje en verloor hij de partij. Tijdens de vierde partij was Melle veel en veel beter als zijn tegenstander, maar Melle kreeg een shido en zijn tegenstander helemaal niet, waardoor Melle de partij verloor en was  uitgeschakeld.

In de tweede groep was het de beurt aan Lucas Schinkel en Finn van Daatselaar. Lucas begon goed en won zijn eerste 2 partijen. In zijn derde partij was hij ook goed bezig, maar verloor deze helaas op de grond. De vierde partij won Lucas vrij snel op de grond. In de vijfde partij stond hij ook erg goed te judoën, maar klapte zijn teen dubbel en kon hij helaas niet verder. Lucas heeft wel erg goed gejudood. Finn begon ook goed en won zijn partij met een ippon. Daarna verloor Finn zijn tweede partij onterecht. De volgende twee partijen won Finn overtuigend. In zijn laatste partij was Finn moe en kon de partij helaas niet naar zijn hand zetten. Finn behaalde wel een mooie 3e plaats.

In de derde groep was het de beurt aan Mason van Haarlem, Pepijn van Kooten Niekerk en Dylan van Haarlem. Mason verloor helaas zijn eerste partij. Daarna won Mason twee partijen zeer overtuigend. De vierde partij won Mason op beslissing. Nu mocht Mason judoën om de tweede en derde plaats. Mason won deze partij ook op beslissing en behaalde zo een mooie 2e plaats. Pepijn won zijn eerste drie partijen overtuigend. In zijn vierde partij had een tegenstander die nog iets beter was als Pepijn en Pepijn verloor de partij. Daarna won Pepijn zijn vijfde partij en mocht hij door naar de kruisfinales. In de kruisfinales won Pepijn zijn partij met een shido. Nu stond Pepijn in de finale tegen dezelfde jongen als waarvan hij verloor. Hij kon proberen om revanche te nemen, maar dat lukte helaas niet. Pepijn behaalde een hele mooi 2e plaats tijdens dit toernooi. Dylan had het zwaar dit toernooi. Dylan verloor zijn eerste partij. Zijn tweede partij won hij met een houdgreep. Zijn derde partij verloor hij helaas weer doordat hij was uitgeschakeld. Dylan heeft wel goed gejudood en geprobeerd zich aan de opdracht te houden, maar dat leidde dit toernooi niet tot het podium. Op naar het volgende toernooi.