3 x 1e plaats en 1 x 2e plaats in Hengelo

Zaterdag 22 november vond in Hengelo het JPT Herfsttoernooi plaats. Het toernooi was goed georganiseerd en alles verliep op tijd. Namens onze vereniging namen er 4 judoka’s deel. De judoka’s die deelnamen aan dit toernooi zijn Pepijn van Kooten Niekerk, Dylan van Haarlem, Finn van Daatselaar en Melle van Daatselaar. De judoka’s zaten allemaal in een poule met een afvalsysteem. Als je twee keer verliest dan lig je eruit.

Pepijn van Kooten Niekerk -12 jaar -30 kg
Pepijn won zijn eerste partij met een houdgreep. Zijn tweede partij won Pepijn met een hele mooie morote seo nage (schouderworp). Na deze overwinning stond Pepijn in de finale. In de finale probeerde Pepijn weer dezelfde schouderworp. De eerste keer lukte de worp niet, maar daarna deed Pepijn hem nog een keer en toen scoorde hij een hele mooie ippon. Pepijn behaalde hierdoor een mooie 1e plaats.

Dylan van Haarlem -12 jaar -34 kg
Dylan stond vandaag erg sterk te judoën. De eerste partij won Dylan met een houdgreep. De tweede partij was tegen een jongen waarvan hij had verloren op een ander toernooi. Dit keer hield Dylan zich aan de opdracht en scoorde een wazari, maar de scheidsrechter zag het als overname van zijn tegenstander en Dylan kwam een yugo achter. Dylan kon zijn tegenstander gelijk in een houdgreep nemen en won de partij. De derde partij won Dylan met een hele mooi tai-otoshi. Nu stond Dylan in de finale. De finale ging aardig gelijk op, maar Dylan zijn tegenstander kon een score maken en Dylan in de houdgreep nemen. Dylan verloor helaas de finale. Vandaag heeft Dylan goed judo laten zien en ging verdiend met een 2e plaats naar huis.

Finn van Daatselaar -12 jaar -46 kg
Dit seizoen staat er geen maat op Finn. Hij heeft tot nu toe op alle toernooien een 1e plaats behaald. Vandaag ging het weer goed. Finn won zijn eerste partij met een mooie uchi-mata. In zijn tweede partij scoorde hij een wazari met een uchi-mata en nam zijn tegenstander in de houdgreep en won de partij. Zijn derde partij won hij met een heupworp. In de finale maakte Finn direct een uchi-mata, maar zijn tegenstander nam de worp over en scoorde wel een yugo, maar deze werd niet gegeven. Daarna zette zijn tegenstander een worp in en Finn maakte een hele mooie tilworp en behaalde zo weer een mooie en welverdiende 1e plaats. De coaches van de tegenstander geloofde niet dat Finn 11 jaar is, omdat hij zo’n mooie tilworp maakte.

Melle van Daatselaar -15 jaar -50 kg
Melle had dit toernooi een keer een redelijke goede loting. In zijn eerste partij scoorde Melle met een sode-tsuri-komi-goshi verschillende scores en uiteindelijk een ippon. Deze worp gaat steeds beter bij Melle. Melle is al een tijdje aan het trainen op deze worp. In de tweede partij kwam Melle een wazari achter. De volgende actie was een hele mooie voetveeg en Melle scoorde een ippon. De derde partij won Melle met een sankaku. In de vierde partij scoorde Melle vrij snel een ippon met sode-tsuri-komi-goshi. De finalepartij was tegen een judoka waarvan Melle nog niet had gewonnen. Dit keer was Melle erg goed en had de partij onder controle. Melle had zijn tegenstander in de houdgreep, maar hij kon er uit komen. Na een mislukte uchi-mata van zijn tegenstander maakte Melle een linkse heupworp en scoorde een yugo. Melle kon de partij uit judoën en won de partij. Melle behaalde met goed en degelijk judo een mooie 1e plaats tijdens dit toernooi.

IMAG0179 IMAG0180 IMAG0182 IMAG0184