3e plaats voor Pepijn tijdens Antwerp Open

Afgelopen zaterdag nam Pepijn deel aan het Antwerp Open in Antwerpen (België). Dit toernooi is altijd wel een sterk bezet toernooi. Dit keer was het in een hele mooie oude arena waar vier matten lagen, dus het was ook heel overzichtelijk voor iedereen.

Tijdens dit toernooi draai je eerst 2 of 3 wedstrijden in de poule en daarna ga je door naar een kruisfinale en dan als je verliest lig je eruit en als je de halve finale verliest ben je 3e. Pepijn had een poule van 4 en moest drie wedstrijden draaien in de poule. Als eerste tegen bekende tegenstander. Deze partij ging wel gelijk op, maar Pepijn maakte wel steeds de aanvallen. Na ongeveer 2,5 minuut maakte Pepijn een maki komi en scoorde een wazari en kon de partij uit judoën en won deze partij met een wazari. De tweede partij was ook tegen een bekende tegenstander. In deze partij werden er aanvallen gemaakt door beide judoka’s. Het was een goede partij van beide judoka’s en net voor tijd kon Pepijn een wazari scoren en won ook deze partij. Nu was het al zeker dat Pepijn door mocht naar de kruisfinales. In de poule moest er nog wel een partij gejudood worden. Deze partij ging helaas verloren met een armklem wat erg zonde was, maar voor de kruisfinales kwam dit wel beter uit qua loting daarin.

In de kruisfinales weer tegen een bekende judoka en deze partij was snel afgelopen, want Pepijn scoorde twee keer een wazari met een maki komi. Nu stond Pepijn in de halve finale en weer tegen een hele bekende tegenstander. Op zich begon Pepijn de partij wel goed, maar na ongeveer een minuut kwam Pepijn in een armklem en moest aftikken. Dat was erg jammer, maar zeker een goed toernooi gedraaid. En een mooie en welverdiende 3e plaats behaald.