4 prijzen tijdens City of Talent Cup in Groningen

Vrijdag 27 september vertrokken we met 6 judoka’s en van een aantal judoka’s ook de ouders naar Appingedam voor een weekend op de camping in een blokhut. Op zaterdag namen er 6 judoka’s deel aan de City of Talent Cup in Groningen. Doordat we op de camping zaten hoefde de judoka’s niet zo heel vroeg op om naar Groningen te gaan. Pepijn van Kooten Niekerk, Dylan van Haarlem, Melle van Daatselaar, Finn van Daatselaar, Lucas Schinkel en Ted Sibbald namen deel aan dit toernooi.

In de eerste groep was het de beurt aan Pepijn, Dylan en Melle. Het systeem was zo dat je eerst twee poules had en daarna gingen de nummers 1 en 2 door naar een finalepoule met 4 judoka’s. Het resultaat uit de poule ging mee naar de finalepoule. Pepijn won overtuigend zijn wedstrijden in de poule en in de finalepoule won hij ook zijn beide wedstrijden en behaalde zo een mooie 1e plaats. Dylan won twee partijen en in de poule en verloor 1 partij van de latere nummer 1. In de finalepoule won Dylan zijn twee partijen zeer overtuigend en behaalde een mooie 2e plaats. Melle had een pittige poule en moest er flink voor judoën. In de poule verloor hij 1 partij en dit was een zeer spannende partij, maar helaas verloor Melle de partij. In de finalepoule won hij 1 partij zeer overtuigend en zijn andere partij verloor hij helaas en dat was niet nodig. Melle behaalde een mooie en zwaar bevochten 3e plaats. In de tweede groep was het de beurt aan Finn en Lucas. Finn won al zijn partijen zeer overtuigend. Dit was wel knap van Finn, nadat hij in juni zijn sleutelbeen brak en na 10 weken rust in de eerste training weer een scheurtje in het bot opliep. Daar was gelukkig niets van te zien en Finn ging er vol in tijdens zijn partijen en behaalde een mooie 1e plaats. Lucas won zijn eerste partij zeer overtuigend. Daarna gingen de volgende twee wedstrijden helaas verloren. De laatste wedstrijd won hij in de golden score doordat zijn tegenstander een straf kreeg, maar Lucas was de hele partij de betere judoka. Lucas ging helaas niet door naar de finalepoule. Als laatste was het de beurt aan Ted. Ted had een sterke poule vandaag. Dit keer kwam hij net te kort tegen de hele goede tegenstanders. Ted won wel twee partijen zeer overtuigend, maar kwam net naast het podium.

Er zijn weer goede resultaten gehaald en het wedstrijdseizoen is weer begonnen. Daarnaast was het een gezellig weekend!

meer foto’s

20140927_110021_resized DSC_9076 DSC_9092 IMGP4258 IMGP4266 IMGP4272 IMGP4287 IMGP4289 IMGP4294 IMGP4295 IMGP4310 IMGP4312 IMGP4323 IMGP4341 IMGP4345 IMGP4349