Abigail heeft zich geplaatst voor het NK-18

Zaterdag 18 maart vonden de Districtskampioenschappen onder 18 jaar plaats in Ede. Namens de vereniging namen Abigail Lugto en Lucas Schinkel deel. Beide judoka’s zijn eerstejaars onder 18 jaar en hebben het goed gedaan tijdens het DK-18.

Abigail Lugto -52 kg
Abigail zat in een poule van 5 judoka’s waarvan er vier zouden doorgaan naar het NK. De eesrte partij was tegen een meisje dat vrij lang was, maar Abigail domineerde de partij en kon 2 wazari’s scoren en won daarmee de partij. De tweede partij was tegen een meisje waar Abigail de week ervoor geblesseerd tegen raakte. Abigail was uit op revanche. In de reguliere tijd werd er niet gescoord, maar Abigail was wel de betere judoka. Al vrij snel in de golden score kon Abigail een mooie combinatie maken en scoorde een wazari. In de derde partij kwam Abigail niet in gevaar en kon een paar mooie scores maken. In deze partij moest Abigail zich er echt doorheen vechten, omdat ze een knie in haar buik had gekregen. Ze won deze partij ook weer met een wazari. De laatste partij werd ook gewonnen met een wazari. In deze partij moest ze er doorheen gesleept worden door de pijntjes die Abigail had, maar dat heeft ze goed gedaan. Alle partijen uiteindelijk allemaal goed gewonnen en dat leverde een mooie 1e plaats op en daarmee plaatsing voor het NK onder 18 jaar op 8 april in Leek.

Lucas Schinkel -60 kg
Voor de Lucas was dit pas de tweede wedstrijd in de gewichtsklasse -60 kg. Lucas was eerst vrijgeloot en verloor daarna zijn eerste partij helaas vrij snel met een ippon. Nu moest Lucas verder judoën in de verliezersronde. De tweede partij ging erg goed voor Lucas. Lucas begon sterk aan de partij en kon al vrij snel een sankaku houdgreep maken en hij won daarmee de partij met een ippon. Zijn volgende tegenstander kwam niet opdagen, waardoor Lucas weer een ronde verder stond. De vierde partij was weer tegen de jongen die Lucas in zijn eerste partij ook als tegenstander had. Dit keer ging de partij een stuk beter en kon Lucas af en toe ook goede aanvallen maken, maar net niet tot score komen. Aan het eind van de partij kreeg Lucas helaas een wazari tegen waardoor hij de partij verloor. Door deze verliespartij is Lucas uitgeschakeld, maar Lucas heeft het goed gedaan en goede partijen laten zien en hier kan hij weer mee vooruit en zichzelf blijven ontwikkelen en verbeteren.