Alle judoka’s behalen prijs tijdens Groningen City of Talent Cup

Zaterdag 28 september vond het Groningen City of Talent Cup. Het was de 2e keer dat dit toernooi georganiseerd werd. Er namen 7 judoka’s deel aan dit toernooi. Op vrijdag gingen we met z’n allen al richting Groningen. We hebben overnacht op een camping in een blokhut in Appingedam. Het was gezellig en er is ook nog eens goed gejudood en gepresteerd.

Pepijn van Kooten Niekerk -10 jaar -30 kg
Pepijn begon het toernooi goed. Pepijn stond goed te judoën en won zijn eerste twee partijen. In de derde partij had Pepijn een goede tegenstander. Pepijn hield zich goed aan de opdracht en stond zeer goed te judoën. Uiteindelijk verloor Pepijn toch de partij door een linkse heupworp en daarna een houdgreep. Pepijn ging wel door naar de finalepoule. Het resultaat tussen de partij van de nummers 1 en 2 ging mee naar de finalepoule. De eerste partij in de finale poule ging weer goed en hij won deze partij met een yuko. De tweede partij in de finale poule wilde Pepijn snel afmaken. Hij pakte de jongen beet en maakte een heupworp en scoorde ippon. Pepijn behaalde een mooie 2e plaats.

Finn van Daatselaar -12 jaar -36 kg
Bij Finn kunnen we best kort zijn. Finn had een poule van 5 en moest 4 wedstrijden judoën. Finn won al zijn partijen zeer overtuigend. Finn maakte mooie worpen zoals uchi-mata. Finn behaalde een mooie 1e plaats.

Melle van Daatselaar -15 jaar -42 kg
Melle had wel een paar goede tegenstanders in zijn poule. Hij had twee poules en ook een finale poule. De wedstrijden in de poule werden met gevarieerd judo zowel staand als op de grond gewonnen. In de finale poule kreeg Melle twee erg sterke tegenstanders. Als eerste was Jesse Wever de tegenstander Melle begon de wedstrijd goed. Melle stond goed te judoën, maar na een aanval werd Melle doorgestuurd en kreeg hij ippon tegen en verloor de wedstrijd. Als tweede moest Melle tegen Mart Everts. In deze partij kwam Melle vrij snel met een wazari achter door een voetveeg. Daarna konden beide judoka’s aanvallen maken Melle had zijn tegenstander op de grond bijna in een sankaku, maar dit lukte net niet. Dit was een mooie partij, maar Melle kon zijn achterstand niet meer goed maken. Melle behaalde door het bereiken van de finale poule een mooie 3e plaats

Dylan van Haarlem -10 jaar -32 kg
Dylan had eerst een poule van 5 en daarna ook nog een finale poule. De wedstrijden in de poule werden overtuigend gewonnen. Dylan heeft dit keer goed geluisterd en andere worpen geprobeerd en dit pakte goed uit in de partijen. Dylan ging overtuigend door naar de finale poule. De eerste partij daarin was tegen een goede judoka. Dit was een gelijk opgaande partij, maar Dylan zette wel meer in en had ook meer initiatief om in te zetten. Dylan won deze partij op beslissing. De tweede partij in de finale poule was tegen een meisje. Dit was wel een sterk meisje. Staand was het wel een gelijk opgaande partij. Op een gegeven moment kon Dylan haar in de houdgreep nemen en deze liet hij niet meer los. Dylan behaalde een 1e plaats.

Lucas Schinkel -12 jaar -36 kg
Lucas had maar een klein poultje. Hij had een poule van 4 en moest 3 wedstrijden judoën. De eerste partij was tegen een sterke en linkse judoka. Lucas kon wel veel aanvallen maken maar niet scoren en zijn tegenstander kon ook af en toe een aanval maken. Zijn tegenstander had een straf en daarop won Lucas zijn partij. Zijn tweede tegenstander was ook links. Lucas kon aanvallen maken en net wat meer als zijn tegenstander en won deze partij op beslissing. Lucas moest nog een partij. We hadden gezien wat hij deed en Lucas kreeg een opdracht mee en deze voerde hij perfect uit en scoorde gelijk een ippon en hierdoor behaalde Lucas een 1e plaats.

Mason van Haarlem -8 jaar -27 kg
Mason had een poule van 4 en moest tegen drie meisjes judoën. De eerste partij won Mason met een houdgreep. In de tweede partij moest Mason tegen wel een goed meisje die heel erg slim judoode. Mason zette een worp en dat meisje nam hem over en scoorde een yuko. Daarna probeerde Mason we aan te vallen, maar elke keer met dezelfde worp en dat meisje kon dat goed blokken en af en toe was ze nog gevaarlijk. Mason verloor deze partij. Tijdens  de laatste partij had Mason weer meer controle. Dit meisje was erg fel. Mason kon deze partij goed controleren en won de partij. Mason behaalde een 2e plaats.

Ted Sibbald -15 jaar -46 kg
Bij Ted zaten ook judoka’s uit de -18. De scheidsrechters bij Ted op de mat waren extreem veel straffen aan het uitdelen waarvan de meeste echt onterecht waren. De eerste partij was tegen een onbekende jongen. Ted scoorde een mooie ippon met o-soto-gari. In de tweede partij scoorde Ted met sode-tsuri-komi-goshi een yuko en deze kon hij vasthouden in de partij. In de derde partij ging het fout en werden er veel shido’s gegeven. Ted stond goed te judoën en hield zich goed aan de opdracht. Ted kwam ook een yuko voor. Daarna kwamen de straffen. Ted verloor met 4 straffen. Dit gebeurde de hele tijd op zijn mat. Ted verloor zijn partij. Ted ging wel door naar de finale poule. De eerste wedstrijd daarin was hetzelfde verhaal. Ted kreeg drie straffen en zijn tegenstander 1. Het was een leuke partij met aanvallen van beide judoka’s. Ted verloor deze partij op straffen. Daarna moest Ted tegen een bekende judoka namelijk Shuyel Uyar. Ted begon sterk een de partij en het was een leuke partij. Uiteindelijk verloor Ted met een verwurging. Het was een bijzondere mat zoveel straffen zijn er uitgedeeld. Ted behaalde een 3e plaats.

IMGP2096 IMGP2107 IMGP2076 IMGP2062 IMGP2024 IMGP2016 IMGP1996