Amerhaltoernooi

Op zondag 25 september vond het eerste toernooi voor onze judoka’s plaats. Het toernooi vond plaats in Made. Aan dit toernooi namen er 6 judoka’s deel, namelijk Manu de Munnik, Darshan de Munnik, Pepijn van Kooten Niekerk, Dylan van Haarlem, Kars Westerhof en Mason van Haarlem.

De meeste judoka’s namen voor het eerst deel in een hogere gewichtsklasse en voor Manu en Kars was het de eerste keer dat ze deelnamen aan zo’n groot en sterk bezet toernooi. In de eerste groep was het de beurt aan Manu, Darshan en Pepijn. Manu stond goed te judoën en hield goed stand tegen zijn tegenstanders die allemaal minimaal gele band hadden en Manu heeft nog een witte band. Helaas verloor Manu wel al zijn partijen, maar hij heeft vandaag veel geleerd. Darshan zat in een gewichtsklasse hoger dan normaal. De eerste partij verloor hij helaas, daarna won Darshan een parij. Zijn laatste partij stond Darshan met een wazari en yugo voor, maar door dat hij pijn had liet hij zich verrassen en verloor met een ippon. Pepijn begon vandaag ook in een gewichtsklasse hoger. Pepijn had helaas wel een blessure aan de enkel, waardoor hij niet vrijuit stond te judoën. De eerste partij won Pepijn netjes met een yugo. De tweede partij had Pepijn wel kansen, maar verloor uiteindelijk de partij. In de derde partij ging het niet zo heel goed en verloor uiteindelijk de partij. Helaas had Pepijn vandaag niet meer in te brengen, maar er waren toch wat positieve punten en natuurlijk punten om aan te gaan werken.

In de tweede groep was het de beurt aan Kars en Dylan. Beide zaten in een grote poule. Voor Kars was het de eerste keer aan zo’n groot en sterk bezet toernooi. Kars begon erg goed en won zijn eerste partij. In de tweede partij ging het ook erg goed, maar de stand was nog wel gelijk. Toen Kars op zijn knie kwam was het klaar en verloor de partij. Hij kon helaas niet meer verder judoën wat erg jammer was, want er had wel meer in gezeten. Nu even zijn blessure laten herstellen en dan op naar mooie resultaten dit seizoen. Dylan begon vandaag voor het eerst in een gewichtsklasse hoger. Dylan hield zich goed aan het plan wat we van tevoren hadden besproken. Dylan wierp zijn tegenstander vrij snel en kon daarna de partij afmaken. Zijn tweede tegenstander kwam uit België. Dylan heeft goed staan judoën in deze partij, maar verloor uiteindelijk zijn partij. De derde partij ging op zich ook goed, maar zijn tegenstander was net iets beter, waardoor Dylan helaas de partij verloor. Dylan heeft goed staan judoën vandaag en zich goed aan het afgesproken plan gehouden. Nu lekker blijven trainen dan komen de resultaten vanzelf.

Als laatste was het de beurt aan Mason. Mason moest erg lang wachten totdat hij moest gaan judoën. Dan was hij ook nog de eerste ronde vrijgeloot, dus dat was niet prettig voor Mason. Mason kwam ook uit in een nieuwe gewichtsklasse. In de eerste partij was Mason niet helemaal wakker en moest op gang komen. Helaas verloor Mason deze partij. In de tweede partij ging het een stuk beter en luisterde Mason ook erg goed, waardoor hij de partij overtuigend wist te winnen. De derde partij ging weer wat moeizamer, maar er waren wel mogelijkheden. Uiteindelijk probeerde Mason zijn tegenstander over te nemen en volgens Mason en zijn coach draaide Mason goed en scoorde een mooi punt, maar de scheidsrechter gaf het punt aan de tegenstander. Dit was erg zuur voor Mason, maar er waren een heleboel positieve punten waar Mason mee vooruit kan dit seizoen, dus de resultaten zullen wel gaan komen.

Tijdens dit toernooi zijn er geen prijzen gehaald, maar de judoka’s hebben alles gegeven. Het was een sterk bezet toernooi. Op zicht wel een goed begin van het seizoen met genoeg positieve punten om op door te gaan werken.