Bo en Mik kampioen in Wehl

Na de meivakantie van twee weken was het weer tijd voor een toernooi. Dit keer het Lentetoernooi in Wehl. Sommigen judoka’s hadden wel een sterke poule en andere een wat mindere, maar uiteindelijk zijn er goede resultaten behaald.

In de eerste groep was het de beurt aan Ryan en Pepijn. Pepijn won zijn eerste partij vrij gemakkelijk. Zijn tweede partij was tegen een bekende tegenstander. Dit was weer een goede partij tegen deze judoka voor Pepijn, maar helaas ging verloren met een wazari. De derde partij was de partij om het brons. In deze partij was Pepijn de betere judoka, maar kon geen score maken. Zijn tegenstander deed helemaal niets en kreeg in de golden score zijn derde straf en een mooie 3e plaats voor Pepijn. Ryan had een erg grote poule en moest flink aan de bak. Ryan won zijn eerste partij met een houdgreep. De tweede partij ging op beslissing verloren wat niet helemaal terecht was. Nu door in de verliezersronde. Hierin werd er door Ryan nog twee partijen gewonnen. Nu de partij om het brons. Ryan judoode deze partij erg goed, maar verloor de partij helaas. Ryan heeft heel goed gejudood tijdens dit toernooi.

In de derde groep kwamen drie judoka’s op de mat. Mik, Lizzy en Bo. Mik begon gelijk met een zware partij, namelijk tegen de huidig Nederlands Kampioen in zijn klasse. Mik weet dat er mogelijkheden liggen tegen hem. Het belangrijkste is rustig blijven en geduld hebben. Mik deed dit heel goed deze partij en won de partij met een wazari. Daarna werden er nog twee partijen gewonnen. Bij een partij kwam zijn tegenstander niet opdagen en de andere partij was snel beslist door een sankaku. Een mooie 1e plaats voor Mik. Bo was vandaag heel scherp en won al haar partijen heel erg overtuigend met mooie worpen. Ook voor Bo een mooie 1e plaats. Lizzy verloor haar eerste partij helaas door een keer niet op te letten en zich te laten overnemen. Daarna herpakte Lizzy zich goed door twee partijen overtuigend te winnen en een mooie 3e plaats binnen te halen.

Karsten mocht als laatste nog de mat betreden. Karsten deed mee om nog wat danpunten te verzamelen. Vandaag ging het goed met Karsten. De eerste partij werd gewonnen met een ippon door zijn tegenstander door te sturen en een houdgreep te maken. De tweede partij ging verloren tegen een goede judoka. De derde partij ging ook verloren, doordat de scheidsrechter vond dat Karsten buiten bewustzijn was door een verwurging, maar dat was niet zo. Nu bleek ook later dat het de verkeerde partij was. In overleg met de hoofdscheidsrechter mocht Karsten door judoën en won hij de partij met een wazari. De vijfde partij was tegen dezelfde jongen als in de derde partij. Deze jongen wil alleen maar naar de grond en halverwege de partij moest Karsten helaas aftikken. Lekker gejudood vandaag en weer wat danpunten erbij gehaald.