Bo en Pepijn 3e in Sint Oedenrode

Afgelopen weekend namen 6 judoka’s deel aan het Klompentoernooi in Sint Oedenrode. Het is een toernooi verdeeld over twee dagen. Het is een goed georganiseerd toernooi en er was een mooie klomp te winnen als prijs.

Zaterdag was het als eerste aan de beurt aan Ryan. Ryan won zijn eerste partij overtuigend door een mooie o uchi gari te maken. De tweede partij ging heel goed en dit was een goede partij, maar Ryan verloor de partij op beslissing van de latere nummer 1. De derde partij was tegen een sterke Belgische tegenstander en deze partij ging helaas verloren, waardoor Ryan was uitgeschakeld. Als tweede was het de beurt aan Manu. Manu had een grote poule. Manu was de eerste ronde vrijgeloot en in de tweede ronde had hij een hele sterke tegenstander, maar Manu judoode erg goed en hield zich aan het plan en daardoor won hij de partij op beslissing. De tweede partij begon Manu goed en scoorde een wazari maar later in de partij werd Manu geworpen en verloor de partij en het zelfde gebeurde in zijn volgende partij. Hierdoor werd Manu helaas uitgeschakeld. Als laatste was het de beurt aan Lizzy en Bo. Beide hadden een mindere dag dan de voorgaande toernooien, maar dat gebeurt soms. Lizzy had een sterke poule en moest vier partijen judoën. Lizzy hield zich goed staande en probeerde verschillende worpen te maken, maar vandaag lukte het niet om de partij in winst om te zetten. Bo begon haar eerste partij goed en scoorde een wazari, maar na wat discussie met de scheids werd Bo gelijk geworpen door haar tegenstandster en verloor de partij. Daarna werden er twee partijen op rij gewonnen en werd Bo uiteindelijk 3e. Voor iedereen weer een goed leermoment om zich verder te gaan ontwikkelen. 

Op zondag was het de beurt aan Pepijn en Mik. Mik begon als eerste en won zijn partij gelijk met een mooie schouderworp. De tweede partij ging helaas verloren tegen de uiteindelijke nummer 1. Daarna wist Mik nog drie partijen te winnen met goed en aanvallend judo en met verschillende technieken zowel staand als op de grond. Na deze overwinningen mocht Mik judoën om de 3e plaats. Deze partij ging helaas verloren met een voetveeg. Mik heeft een erg goed toernooi gedraaid en weer lekker wat partijen en dat is goed voor zijn ontwikkeling. Pepijn won zijn eerste partij overtuigend met een wazari. De tweede partij werd ook gewonnen. De derde partij ging helaas veel te snel verloren. Gelijk weer herpakken en de partij om het brons judoën. De partij om het brons werd uiteindelijk een lange partij, ook omdat de scheidsrechters in het begin niet veel straffen uitdeelde. Na goed en aanvallend judo en net niet kunnen scoren bleef Pepijn doorgaan en won de partij uiteindelijk met drie straffen. Vandaag een mooie 3e plaats voor Pepijn.