Bo kampioen op sterk bezet toernooi in Den Haag

In Den Haag vindt er altijd een heel sterk bezet toernooi plaats met veel buitenlandse deelnemers. Tijdens dit toernooi is ook het 1e meetmoment voor de -18 jaar.

Zaterdag was het de beurt aan Bo, Lizzy, Ryan, Jongoh en Jop. Allen zaten in sterk bezette poules. Lizzy verloor de eerste partij van een sterk meisje uit Denemarken. De tweede partij wist ze te winnen en derde partij ging helaas verloren, waardoor ze was uitgeschakeld. Lizzy en Bo namen beide deel bij de categorie -12 jaar terwijl ze nog -10 zijn. Bo stond goed, maar had wat geluk dat een ippon werd weggewoven, maar daarna scoorde Bo een ippon met een overname. De tweede partij werd gewonnen met een houdgreep. De derde partij was de finale. Bo nam haar tegenstandster over en na haar gelijk in de houdgreep en won de partij. Bo behaalde zo een mooie en welverdiende 1e plaats.

Ryan en Jongoh zaten in dezelfde poule. Ryan won zijn 1e partij van een jongen uit Ukraine. Daarna verloor hij zijn partij nipt op beslissing. De partij daarna ging helaas verloren. Jongoh verloor zijn 1e partij en daarna won hij en later verloor hij weer een partij, waardoor beide judoka’s uitgeschakeld waren. Jop zat in een erg sterke poule. De eerste partij ging erg goed, maar verloor hij nipt. Jop begon goed aan de partij en stond zeker goed te judoën. De tweede partij ging ook helaas verloren tegen een Belgische tegenstander, maar ook in deze partij stond Jop goed te judoën. Een mooie ervaring voor deze judoka’s op dit sterk bezette toernooi.

Op zondag tijdens het 1e meetmoment was het de beurt aan Pepijn en Mik. Voor beide een spannende dag. Dat was vooral bij Pepijn te merken. Pepijn stond stijf van de zenuwen, waardoor zijn judo er niet uit kwam. De eerste partij gelijk tegen een hele sterke tegenstander. Deze partij begon hij wel goed, maar ging toch verloren. De tweede partij zat Pepijn er dichtbij, maar zijn aanvallen waren niet genoeg. In de golden score scoorde zijn tegenstander een wazari. Een flinke teleurstelling, maar na een goed gesprek was Pepijn er weer en op naar jezelf ontwikkelen. Voor Mik was het de 1e keer om deel te nemen aan het meetmoment, dus niets te verliezen voor hem. Mik verloor helaas de 1e partij. De tweede partij werd naar een goede partij met goed judo gewonnen. In de derde partij had misschien iets meer ingezeten, maar dit was wederom een zeer goede partij. Deze partij ging nipt verloren, maar een goede start van Mik en op naar de volgende toernooien.