Bo wint het toernooi in Den Haag

Op 13 november hebben vier judoka’s deelgenomen aan het sterk bezette toernooi in Den Haag, het Adidas Residentietoernooi. De judoka’s die deelgenomen hebben zijn Bo, Lizzy, Olle en Ryan. Allen hebben zich goed staande gehouden op dit sterk bezette toernooi.

Als eerste was het de beurt aan Bo en Ryan. Ryan had een vrij grote poule. Ryan verloor zijn eerste partij na een goede partij helaas met wazari. De tweede partij won Ryan heel netjes door met schouderworpen twee wazari’s te scoren. De derde partij ging aan het eind van de partij verloren met een verwurging. Ryan heeft een heel goed toernooi gedraaid en als een van de lichtste judoka’s in deze poule zijn eerste partij in de -15 gewonnen. Bo had een poule met nog twee andere judoka’s en zij moest twee keer judoën tegen deze judoka’s. Bo had het niet heel moeilijk vandaag en won alle partijen overtuigend en mocht een 1e prijs mee naar huis nemen.

Na Ryan en Bo was het de beurt aan eerst Lizzy en daarna Olle. Lizzy had vandaag een sterke poule. Lizzy stond vandaag echt goed te judoën. De eerste twee partijen werden overtuigend gewonnen met heel goed judo. Nu stond Lizzy in de halve finale. De halve finale ging gelijk op. Lizzy haar tegenstandster kreeg Lizzy in de eerste minuut twee keer op de grond, maar kon niet scoren. Na een minuut ging Lizzy steeds beter judoën en kreeg haar tegenstandster een keer op de grond zonder te scoren, maar dat was net niet genoeg. Lizzy verloor deze partij op beslissing. In de partij om brons had Lizzy een lastige tegenstandster. Deze partij ging helaas verloren, waardoor Lizzy na een goed toernooi op een verdienstelijke 5e plaats eindigde. Na Lizzy mocht Olle de mat op. Olle had een hele grote poule met wel meer dan 40 judoka’s. Voor Olle zou het lastig worden het podium te bereiken in deze sterke poule. Het duurde ook erg lang voordat Olle aan de beurt was en tussen de partijen duurde het ook erg lang dus concentratie vast houden was ook wel lastig. Olle won zijn eerste partij zeer overtuigend. De tweede partij ging helaas na een goede partij verloren. De derde partij ging uiteindelijk nipt verloren. Olle heeft een goed toernooi gedraaid en een mooie ervaring op gedaan als jongste in deze leeftijdscategorie.

Weer mooie prestaties en een hele goede ervaring voor de judoka’s in hun ontwikkeling.