Dylan 2e en Manu 3e tijdens het 10+28 toernooi

Zondag 8 januari vond het eerste toernooi van het jaar 2017 plaats. Het is het 10+28 toernooi in Gilze. Er namen 6 judoka’s deel aan dit toernooi. Het was een sterk bezet toernooi en sommigen hadden zelfs wel 2 poules en dan nog kruisen met de andere poule.

Als eerste was het de beurt aan Manu de Munnik. Manu moest erg lang wachten tot hij eindelijk mocht gaan judoën. Manu scoorde met een heup worp een wazari en daarna had hij zijn tegenstander in de houdgreep en scoorde daarmee nog een yugo, want zijn tegenstander kwam uit de houdgreep. Daarna scoorde Manu nog een keer een yugo met een heupworp en had zijn tegenstander nu wel lang genoeg in de houdgreep en won met een ippon. De tweede partij verloor Manu vrij snel met een houdgreep. Zijn tegenstander was nog een maatje te groot. In de derde partij ging het eerst gelijk op, maar daarna scoorde Manu met een heupworp een wazari en een yugo. Alleen op het laatst lette Manu even niet op en kreeg nog een wazari tegen, maar uiteindelijk won hij de partij. Manu behaalde een hele mooie 3e plaats. Na Manu was het de beurt aan Darshan de Munnik. Darshan had een goede warming up gedaan. Darshan had helaas maar 1 tegenstander, omdat hij vrij licht is. In de 1e partij bij het inzetten van een worp van zijn tegenstander zat Darshan zijn hand klem, waardoor Darshan veel pijn had en helaas moest opgeven en niet meer door kon judoën. Later bleek dat het gelukkig meevalt en een weekje rust moet houden en daarna weer mag gaan trainen. Pech voor Darshan, maar gelukkig valt het meer.

In het laatste blok was het de beurt aan Mason van Haarlem, Niek Blom, Pepijn van Kooten Niekerk en Dylan van Haarlem. Mason begon goed aan het toernooi. De eerste partij won met een ippon met een mooie heupworp. De tweede partij won hij overtuigend met een houdgreep. In de derde partij had Mason ook de overhand, maar na een inzet van Mason werd hij overgenomen en kwam hij in een houdgreep terecht. De vierde partij ging heel nipt verloren met een shido. Jammer dat Mason net naast het podium eindigde, maar op zich een goede start van het jaar. Nog wat dingen verbeteren en dan zal hij wel in de prijzen gaan vallen. Niek startte dit toernooi voor het eerste in een nieuwe gewichtsklasse. Niek deed het vandaag erg goed. Niek verloor zijn eerste partij met een yugo, maar hij hield heel goed stand en kon zelf ook nog gevaarlijk worden met zijn aanvallen. De tweede partij ging gelijk op en deze partij moest beslist worden in de Golden score. Niek kreeg in deze partij helaas een shido, waardoor hij verloor. Dit was wel een discutabele straf, want de tegenstander van Niek had niet zoveel acties gemaakt als Niek. Door deze verliespartij lag Niek er wel helaas uit. Niek moet ook andere worpen zichzelf gaan aanleren en dan gaan de prijzen ook komen. Pepijn begon het toernooi goed. Pepijn had een goede en degelijke partij in zijn eerste partij. Pepijn kon verschillende scores maken met zijn schouderworp en won de partij met een wazari. De tweede partij ging helaas verloren met een sankaku tegen een goede tegenstander. In de derde partij kwam Pepijn al snel een wazari achter en werd boos en bleef niet rustig genoeg, want er was nog tijd om het goed te maken. Helaas kreeg hij nog een wazari tegen. Dat was erg jammer, want er had wel meer ingezeten. Nu lekker doortrainen en ook gaan trainen op andere worpen en dan kan het nog een mooi jaar worden. Dylan begint het jaar 2017 goed. De eerste partij startte hij moeizaam, maar won uiteindelijk door een o soto gari een ippon. De tweede partij won Dylan door een achterwaartse worp met een wazari. De derde partij won hij door zijn tegenstander naar te duwen na een mislukte actie van zijn tegenstander. De vierde partij werd gewonnen door in het begin van de partij gelijk een wazari te scoren met een o soto gari. Daarna bleef het wel een spannende partij , omdat Dylan af en toe veel te veel risico nam. Door deze overwinning stond Dylan in de finale. In de finale had Dylan een goede actie om te kunnen scoren, maar die lukte uiteindelijk net niet. Dylan verloor uiteindelijk de partij met een sankaku. Dylan moet nog werken om niet zoveel risico te nemen als hij voor staat, maar dat gaat goedkomen. Dylan start het jaar 2017 met een mooie 2e plaats.

darshan darshan1 dylan-podium1 manu manu-podium manu-podium1 manu1 mason niek niek1 pepijn pepijn1 pepijn2