Dylan behaalt een 2e plaats tijdens het Bartjetoernooi in Assen

Op zaterdag 15 april zijn er 3 judoka’s vanuit Wijk bij Duurstede vertrokken om deel te nemen aan het Bartjetoernooi in Assen. Het was voor het eerst dat er deelgenomen werd aan dit toernooi. Het is een hele mooie zaal waar 12 matten liggen. Het toernooi verliep heel goed en het liep allemaal op tijd. In de ochtend was het de beurt aan Mason van Haarlem en Dylan van Haarlem en in de middag was het de beurt aan Pepijn van Kooten Niekerk.

Mason van Haarlem -12 jaar -42 kg
Mason had twee poules en de nummers 1 en 2 gingen door naar een kruisfinale. Mason begon zijn eerste goed en scoorde een wazari en had zijn tegenstander in de houdgreep. Helaas kon zijn tegenstander uit de houdgreep komen. Later in de partij scoorde zijn tegenstander een wazari en lag Mason in een houdgreep. Mason kwam helaas niet meer uit deze houdgreep en verloor de partij. De tweede partij ging gelijk op, maar Mason maakte niet veel aanvallen, maar wel aanvallen die bijna een score opleverde. De scheidsrechter zag dit anders en liet de tegenstander van Mason winnen op beslissing. In derde partij scoorde Mason een mooie wazari en deze kon hij goed verdedigen, want zijn tegenstander kon niet veel en deed niet veel. Mason won zo toch nog een partij, maar hij ging niet door naar de kruisfinales.

Dylan van Haarlem -15 jaar -46 kg
Bij Dylan waren er twee poules met een afvalsysteem die op een gegeven moment werden samengevoegd. En je moest helemaal door judoën tot en met de partij om de 2e en 3e plaats. Dylan begon het toernooi niet zo goed. In de eerste partij liet hij zijn tegenstander judoën en verloor de partij met een wazari. Na even teleurgesteld te zijn geweest kon Dylan zich herpakken. Om het podium te halen zou nog een flink aantal partijen moeten judoën. De tweede partij werd gewonnen door een uchi mata te maken en zijn tegenstander in een houdgreep te nemen. De derde partij won hij met een hele mooie ko-uchi-maki-komi. In de vierde partij kon Dylan zijn tegenstander doorsturen en een wazari scoren en gelijk zijn tegenstander in een houdgreep nemen. Deze partij werd ook gewonnen. De 5e partij hoefde Dylan niet te draaien omdat zijn tegenstander hansokumake had gekregen voor een verboden handeling. De 6e partij was tegen een Duitse judoka. Deze judoka deed in de partij tegen Dylan niet zoveel. Dylan scoorde gelijk een wazari met een uchi mata en even later in de partij kon Dylan zijn tegenstander doorsturen en een wazari scoren en zijn tegenstander weer in een houdgreep nemen. Nu heeft Dylan de partij om de 2e en 3e plaats bereikt. Deze partij werd niet gedraaid, omdat zijn tegenstander geblesseerd was geraakt en had opgegeven. Dylan behaalde tijdens dit sterk bezette toernooi een hele mooie 2e plaats.

Pepijn van Kooten Niekerk -15 jaar -38 kg
Bij Pepijn waren er net zoals bij Dylan twee poules met een afvalsysteem die op een gegeven moment werden samengevoegd. En je moest helemaal door judoën tot en met de partij om de 2e en 3e plaats. Alleen bij Pepijn in de poule zaten alle goede judoka’s. De loting was weer niet gunstig zoals wel vaker. Pepijn moest als eerste tegen een sterke judoka. Pepijn had op het NK nog van deze jongen verloren. Dit keer ging het een stuk beter. Pepijn hield zich goed aan de opdracht en de partij ging gelijk op en uiteindelijk kon Pepijn zijn tegenstander naar een goede actie in de houdgreep nemen en won hij de partij. In de tweede partij stond er weer een sterke tegenstander klaar. Dit was weer een pittige partij en het ging gelijk op. Pepijn was wel aanvallender en zijn tegenstander kreeg hiervoor ook shido’s, maar als de tegenstander een shido kreeg maakte Pepijn een slechte aanval en kreeg daarvoor een shido. Na drie minuten was de partij gelijk en hadden beide judoka’s twee shido’s. In de golden score moest de beslissing komen. Pepijn bleef goede aanvallen maken en zijn tegenstander niet en daardoor kreeg zijn tegenstander zijn 3e straf en won Pepijn de partij. Nu weer een sterke tegenstander en deze jongen was beter als Pepijn en Pepijn verloor deze partij helaas. Door dit aparte systeem moest Pepijn weer tegen dezelfde jongen als in de eerste partij. Nu verliep de partij een beetje hetzelfde alleen Pepijn kwam een beetje ongelukkig een wazari achter en dit kon hij niet meer goed maken en dat was erg jammer. Hierdoor was Pepijn uitgeschakeld en erg teleurgesteld, maar hij kan uit dit toernooi veel goede dingen halen en dat kwam later ook.