Dylan en Pepijn behalen prijs tijdens het Klompentoernooi

Het klompentoernooi is een toernooi dat verspreid is over twee dagen. De eerste dag voor de judoka’s onder 12 jaar. Op de tweede dag voor judoka’s onder 15 en onder 18 jaar.  Op zaterdag kwamen er drie judoka’s in actie en op zondag vier.

Als eerste was het de beurt aan Jongoh. Jongoh zat in een poule van vier en er lag maar 1 poule op de mat dus het ging snel. De eerste partij ging vrij snel verloren met een houdgreep. De tweede partij begon Jongoh goed, maar kreeg door een beetje pech een wazari tegen en daarna kreeg hij een ippon tegen door een mooie worp van zijn tegenstander. De derde partij ging verloren door overgenomen te worden. Maar Jongoh was lekker fel vandaag en probeerde van alles, maar het was niet genoeg deze dag. Na Jongoh was het de beurt aan Ryan. Ryan begon heel goed aan het toernooi. De eerste partij won hij door een heupworp te maken en een mooie o uchi gari te maken. De tweede partij won hij ook met een heupworp en beenworp. De derde partij ging helaas verloren tegen een net betere tegenstander. In zijn laatste partij had Ryan wat pech. Zijn tegenstander deed niet veel, maar Ryan werd overgenomen en kwam een wazari achter. Daarna ging Ryan goed op zoek naar een score en maakte in de laatste seconden een wazari, maar de partij ging helaas verloren op beslissing. Maar ook dit toernooi heeft hij weer goed gejudood. Als laatste was het de beurt aan Lizzy. Lizzy zat in een zware poule. Zij won de eerste partij door met een heupworp een wazari te scoren en daarna haar tegenstandster in de houdgreep te nemen. In de tweede partij had Lizzy een lang meisje, maar Lizzy maakte een mooie aanval die ze net niet kon doorzetten en werd overgenomen en kwam in een houdgreep en verloor de partij. Haar derde partij ging helaas verloren doordat ze werd overgenomen. Maar Lizzy heeft ook goed gejudood en verschillende technieken laten zien.

Zondag was het de beurt aan Lucas, Pepijn, Dylan en Karsten. In de eerste groep mocht Lucas de wedstrijd beginnen. Spannend wan het was voor het eerst dat hij in de -73kg ging judoën. Hij verliest zijn eerste partij door een verwurging. In de tweede partij wint Lucas door een sankaku/verwurging in te zetten waardoor zijn tegenstander moest afkloppen. Helaas verloor hij ook zijn derde wedstrijd door eenzelfde verwurging als in de eerste partij.
In de tweede groep mocht Pepijn zijn kunsten laten zijn.  Zijn eerste partij moest hij tegen een Duitse jongen, Pepijn heeft een sterke pakking scoort wazari met een heupworp en wint daarna door op de grond een verwurging in te zetten. Z’n tweede partij mag hij weer tegen een Duitse jongen, Pepijn zorgde ervoor dat zijn tegenstander geen grip kon krijgen op de wedstrijd en wist 2x met een hele mooie heupworp een dikke wazari te scoren. Derde partij was heel spannend 2 seconden voor het einde weet Pepijn nog een wazari te scoren. Op naar de finale. Super spannende wedstrijd tegen een technisch sterke judoka, er wordt mooi gejudood maar zijn tegenstander weet na iets meer dan 2 minuten een wazari te scoren. Een wel verdiende zilveren medaille voor Pepijn!
In de laatste groep mogen Kartsen en Dylan aan de bak. Karsten begon sterk, in zijn eerste partij wist hij met een voetveeg een wazari te scoren en met een heupworp zijn tweede wazari waarmee hij de wedstrijd won. Helaas liep hij in zijn tweede partij snel op een schouderworp en in zijn laatste wedstrijd, die ruim 7 minuten duurde, verloor hij door een beenworp.
Dylan won zijn eerste wedstrijd met een houdgreep. In zijn tweede partij verloor hij van de uiteindelijke kampioen. Dylan wist zichzelf goed te herpakken en in zijn derde partij, dankzij een gescoorde wazari, de winst naar zich toe te trekken. In de vierde partij maakte hij een schouderworp die beloont werd met wazari. Vervolgens mocht hij zich opmaken voor de partij om het brons die hij met een overtuigende heupworp met ippon wist te winnen. Hard gestreden voor een verdiende 3e plaats.
Laura en Daniël