Finn 3e van Nederland teams. Jongens -12 jaar behalen een 5e plaats

Zaterdag 25 juni vond het NK voor Jeugdteams plaats in Nijmegen. Bij de jongens -12 jaar namen Niek Blom, Mason van Haarlem en Mik van der Duim deel in het combinatieteam Judo Duurstede/ Theo Meijer Sport/ SI Hoogland. Finn van Daatselaar nam deel in het team van Bushi Arnhem bij de jongens -15 jaar.

Finn nam deel in het team van Bushi Arnhem bij de jongens onder 15 jaar. Als eerste moest het team tegen Judoclub Helden. Deze wedstrijd met 6 tegen 1 gewonnen. Nu stond dit team in de halve finale. De halve finale was tegen het team van Essink Sportcentrum. Deze partij ging verloren met 4 tegen 3. Dit was niet helemaal nodig, dus dat was jammer. Nu moest dit team judoën tegen Runners Up uit Oost-Nederland om de 3e plaats. Dit was een erg spannende partij. De laatste partij moest de beslissing brengen in deze wedstrijd. Het laatste punt werd gelukkig binnen gehaald door Bushi Arnhem, waardoor zij een hele mooie 3e plaats behaalde tijdens het NK voor Jeugdteams. Finn heeft met goed judo al zijn partijen gewonnen en een goede bijdrage geleverd aan het team. Finn was heel blij met zijn eerste NK medaille.

Het jongensteam -12 jaar won de eerste wedstrijd met 4 tegen 3 van team Zeeland. Door deze overwinning stonden ze in de halve finale. In de halve finale moesten ze tegen Judoteam Haaglanden. Dit was een van de favorieten. Deze wedstrijd ging helaas met 7 tegen 0 verloren. Nu moest het team om de 3e plaats tegen Judo Yushi. Deze wedstrijd was erg spannend. Na 6 partijen was de stand 3 tegen 3. De laatste partij moest de beslissing brengen. Helaas verloor Mik deze partij en eindigde het team op een 5e plaats. Het is jammer dat er net geen medaille is gewonnen, maar het was een mooie ervaring voor deze judoka’s.

Finn NK Team Finn NK Jongens -12 1 NK Jongens -12 NK