Finn behaalt 7e plaats tijdens het Dutch Open Espoir

Zaterdag 9 januari en zondag 10 januari vond het grootste toernooi in Nederland plaats. Het is een meetmoment voor de leeftijdsklassen onder 18 jaar en onder 21 jaar. Aan dit toernooi doen 1900 deelnemers mee uit heel veel verschillende landen. Namens onze vereniging namen de volgende judoka’s deel aan dit toernooi, Melle van Daatselaar, Abigail Lugto, Pepijn van Kooten Niekerk en Finn van Daatselaar.

Melle van Daatselaar -18 jaar -60 kg
Melle had goed zijn best gedaan om op gewicht te zijn, dus dat was de eerste overwinning. Melle zat in de grootste poule van het hele toernooi. De poule bestond uit 93 deelnemers. Helaas verliep het toernooi niet zo als gehoopt. Melle was de eerste ronde vrijgeloot en het duurde erg lang voordat hij mocht gaan judoën. Het was geen ongunstige loting op zich. Melle begon de partij goed en had de partij onder controle en kwam niet in gevaar totdat hij zijn tegensander een worp in liet zetten en Melle op dat moment niets mee kon doen en helaas zijn partij verloor. Zijn tegenstander kwam helaas niet in de halve finale, waardoor het toernooi er voor Melle op zat. Het was een goed leermoment voor Melle, maar ook erg jammer omdat hij er hard voor traint en het er niet even niet uitkomt in de wedstrijden. Blij hard werken en trainen en dan komt het goed!
Melle espoir

Abigail Lugto -15 jaar -48 kg
Abigail deed voor het eerst mee aan zo’n groot toernooi. Abigail won haar eerste partij door in de hele partij de betere judoka te zijn en niet in gevaar kwam en uiteindelijk de partij won. De tweede partij ging helaas verloren wat op zich niet echt nodig was. In het begin van de partij had Abigail goede kansen om te scoren en maakte hele goede acties. Helaas verloor ze toch de partij. Haar tegenstandster kwam in de halve finale, waardoor Abigail verder mocht judoën. Abigail had in deze partij een tegenstandster uit Duitsland. Deze partij verliep helaas niet zo goed en Abigail verloor helaas de partij vrij snel. Hierdoor was Abigail uitgeschakeld. Het was een zeer mooie en leerzame ervaring voor haar.
Abigail espoir

Pepijn van Kooten Niekerk -15 jaar -34 kg
Pepijn is net over naar de leeftijdscategorie tot 15 jaar. Inschrijven voor dit toernooi was gedaan voor een mooie ervaring en natuurlijk om ervaring op te doen. In de poule van Pepijn zaten ongeveer 30 judoka’s. Pepijn won zijn eerste partij zeer overtuigend. Hij scoorde een yugo, wazari en ippon. Pepijn maakte een paar mooie schouderworpen. In de tweede partij liep hij al vrij snel tegen een yugo achterstand op. Pepijn kon niet zoveel in de partij, maar probeerde het wel. De tegenstander van Pepijn kon daarna ook niet zoveel meer, maar helaas verloor Pepijn de partij door die snel opgelopen yugo. De tegenstander van Pepijn kwam niet in de halve finale, waardoor Pepijn was uitgeschakeld. Dit was een mooie en leerzame ervaring.
Finn en pepijn espoir

Finn van Daatselaar -15 jaar -55 kg
Finn had er vandaag zin in. Uiteindelijk behaalde Finn ook een mooi resultaat. Finn had een poule van ongeveer 30 judoka’s. Finn begon tegen een Engelse judoka. Deze judoka had Finn vrij snel op de grond in een houdgreep en won de partij. De tweede partij begon Finn ook vrij sterk en staand ging het wel gelijk op totdat beide judoka’s op de grond kwamen en Finn zijn tegenstander in een sankaku kon krijgen en de partij won. In de derde partij had Finn een tegenstander ui Polen. Zijn tegenstander uit Polen was een erg sterke judoka. Finn kwam in de partij 2 shido’s achter te staan, maar de partij ging wel gelijk op. In de laatste 40 seconden moest Finn risico nemen om nog te winnen en kreeg helaas nog een wazari en yugo tegen waardoor hij de partij verloor. Zijn tegenstander kwam wel in de halve finale, waardoor Finn verder mocht judoën in de herkansingen. In de herkansing won Finn zijn partij heel snel met een sankaku. In zijn vijfde partij stond Finn tegen een Belg, die ook al sterk stond te judoën tijdens dit toernooi. Helaas verloor Finn de partij met een ippon door een schouderworp. Finn verloor uiteindelijk van de nummers 2 en 3 en beide kwamen ook nog uit het buitenland. Finn heeft een goed toernooi gedraaid en een uitstekende 7e plaats behaald. Dit geeft vertrouwen voor het DK en eventueel het NK als hij zich daarvoor plaatst.
Finn espoir