Finn en Roy hebben zich geplaatst voor het NK-15

Zaterdag 21 februari vond het Districtskampioenschap onder 15 jaar plaats. Als de judoka’s bij de eerste 4 eindigen dan mogen zij deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen. Lucas Schinkel, Abigail Lugto, Finn van Daatselaar en Roy Zomer namen deel aan het DK.

Lucas Schinkel
Lucas komt uit in de gewichtsklasse -42 kg. Het is zijn tweede jaar in deze leeftijdscategorie. Zijn poule was een van de grootste van de dag. Veel judoka’s waren vandaag aan elkaar gewaagd. Lucas won zijn eerste partij met een ippon door een houdgreep. In zijn tweede partij stond Lucas erg goed te judoën en scoorde een yugo en later won hij de partij op de grond met een verwurging. De derde partij verloor hij helaas op de grond in een houdgreep doordat hij geen lucht meer kreeg. In de vierde partij heeft Lucas van alles geprobeerd, maar zijn tegenstander ontweek zijn worpen en Lucas verloor de partij met het kleinste verschil namelijk een shido. Lucas heeft goed staan judoën, maar kwam helaas net wat tekort voor een podiumplaats. Volgend jaar heeft Lucas nog een kans.

Abigail Lugto
Abigail komt uit in de gewichtsklasse -44 kg. Het is haar tweede jaar in deze leeftijdscategorie. Abigail begon het toernooi goed en won haar partij vrij snel met een mooie ippon door een heupworp. In de halve finale stond Abigail een yugo voor en stond erg goed te judoën. Totdat de scheidsrechters bij elkaar kwamen en haar een hansokumake voor diving gaven. Dit was een discutabele beslissing, maar het was zo. Abigail was hier aardig van slag van dat ze in de wedstrijd om de 3e plaats niet haar eigen goede judo liet zien. Abigail heeft alles gegeven, maar plaatste zich net niet voor het NK. Voor Abigail is er volgend jaar ook nog een kans.

Finn van Daatselaar
Finn komt uit in de gewichtsklasse -50 kg. Voor Finn was het de eerste keer dat hij mocht deelnemen aan het DK-15 jaar. Finn had een redelijke loting, maar wel gelijk een goede judoka in zijn eerste partij. Finn begon de partij goed en zijn tegenstander kon Finn niet werpen en maakte een fout door zijn broek te pakken, waardoor hij werd gediskwalificeerd en Finn de partij won. Zijn tweede partij won Finn vrij snel door een yugo te scoren en door te gaan met een houdgreep. Finn had lang moeten wachten totdat hij de halve finale moest gaan judoën. In de halve finale kwam Finn een wazari en een yugo achter. Daarna scoorde Finn en yugo en maakte een houdgreep, maar zijn tegenstander kwam uit de houdgreep. Daarna maakte zijn tegenstander een aanval en Finn kon zijn tegenstander eruit tillen en een ippon scoren. Nu stond Finn in de finale en dat is erg knap als eerstejaars. In de finale had Finn last van zijn arm en al snel verloor hij de partij met een ippon. Finn was al erg blij dat hij zich geplaatst had voor het NK en behaalde een hele mooie 2e plaats.

Roy Zomer
Roy komt uit in de gewichtsklasse -60 kg. Roy is laatste jaars en had na ruim een jaar geen wedstrijden te hebben gedaan om mee te doen. In zijn eerste partij moest hij weer inkomen en won de partij met 2 shido’s. Zijn tweede partij won hij met een houdgreep. In de halve finale had een vrij lange jongen en Roy kon zijn aanvallen niet goed afmaken. Roy verloor de partij met 4 shido’s tegen 3 shido’s. Zijn tegenstander had in de hele partij weinig ingezet. In de partij om brons scoorde Roy al vrij snel een yugo, maar deze werd aan de verkeerde kant op het scorebord gezet en dat werd niet meer terug gedraaid. Later in de partij kon Roy zijn tegenstander eruit tillen en op zijn rug te werpen. Hierdoor behaalde Roy een mooie 3e plaats en plaatst hij zich ook voor het NK.

Finn en Roy nemen op zaterdag 7 maart deel aan het Nederlands Kampioenschap in Eindhoven!

Finn podium IMG_1144 IMG_1145 IMG_1269 IMG_1358 IMG_1361 Roy podiumIMGP5362IMGP5356