Goede resultaten tijdens het Internationaal Residentietoernooi in Den Haag

Op zaterdag 11 en zondag 12 november vond het Residentietoernooi in Den Haag plaats. Dit is voor de -12 jaar een leuk toernooi, omdat ze een poulesysteem hanteren. Voor de -15 is het een sterk bezet toernooi en voor de -18 jaar is het een meetmoment. Presteer je goed op de meetmomenten dan kan je mee gaan doen om een plek te bemachtigen voor de European Cups.

Op zaterdag namen Pepijn van Kooten Niekerk, Dylan van Haarlem en Mason van Haarlem deel. Tijdens het meetmoment op zondag namen Abigail Lugto en Lucas Schinkel deel. Voor alle judoka’s was het een pittig toernooi. Alle judoka’s hebben goed gejudood en goed judo laten zien en ook judo waarmee ze verder kunnen komen. Een mooie voorbereiding en ervaring richting de DK’s en eventueel de NK’s.

Pepijn won 3 partijen en verloor helaas twee partijen nipt met een shido. Dylan won ook 3 partijen en verloor helaas twee keer van dezelfde tegenstander. Mason won 1 partij en verloor 2 partijen. Abigail won 2 partijen en verloor 2 partijen. Lucas was deze dag goed op dreef en behaalde bijna een ranking maar bleef net buiten de top 7. Hij won 3 partijen en verloor 2 partijen. Abigail bleef net buiten de top 7. Mason werd op punten helaas 4e. Pepijn en Dylan behaalden een 7e plaats op dit sterk bezette toernooi. Een uitstekend resultaat voor deze judoka’s.