Goede resultaten voor Wijkse judoka’s in Gemert

Zondag 22 januari vond het Open Nationaal Judotoernooi in Gemert plaats.

Namens Judovereniging Duurstede namen 5 judoka’s deel. De judoka’s die deelnamen waren Nina Sibbald, Ted Sibbald, Max van Klaveren, Ruben Dessens en Demian de Jong. Als eerste was het de beurt aan Nina.

Nina had een poule van 3 judoka’s waardoor ze twee keer tegen elkaar moesten judoën. De eerste twee partijen won Nina met een houdgreep. De derde partij stond Nina twee yuko’s voor, maar verloor met ippon, omdat ze erg duizelig was. Daarna kon ze een beetje herstellen en won de vierde partij weer met een houdgreep. Nina behaalde ondanks het verlies in de derde wedstrijd toch een 1e plaats.

Na Nina was het de beurt aan Ted, Max, Ruben en Demian. Ruben en Demian moesten nog erg lang wachten, maar de poules van Ted en Max begonnen wel. Ted en Max wonnen al hun partijen in de poule met gevarieerd en goed judo.

Beide behaalde een 1e plaats in de poule waardoor ze als nummer 1 doorgingen naar de kruisfinales. Hierop moesten ze erg lang wachten en onder tussen begonnen de poules van Ruben en Demian. Ruben verloor zijn eerste partij tegen sterke tegenstander. In de tweede partij liet hij zich gelijk verrassen en kwam achter te staan. Daarna scoorde Ruben een wazari en stond voor. Zijn tegenstander maakte daarna weer een aanval en Ruben viel op zijn zij, normaal gesproken een yuko, maar Ruben kreeg ippon tegen en was uitgeschakeld voor dit toernooi.

Demian stond erg sterk te judoën en won zijn drie partijen zeer overtuigend. Demian behaalde een mooi 1e plaats op dit toernooi. Ondertussen begonnen ook de finalepoules voor Ted en Max.

Ted won zijn halve finalen en plaatste zich voor de finale. In de finale stond Ted sterk te judoën. Op de grond kwam Ted in een houdgreep terecht, die hij nog twee keer kon onderbreken. De derde keer dat er een houdgreep werd aangegeven moest hij aftikken, omdat het pak over zijn hoofd zat waardoor hij geen lucht meer kreeg. Ted behaalde een mooie 2e plaats. Max stond ook in de halve finale.

De halve finale ging verloren doordat Max werd doorgestuurd na een halve aanval. De partij om de 3e plaats deed er eigenlijk niet toe, want er waren twee 3e plaatsen. Toch leuk nog een partij. Max wist de partij te winnen en behaalde een mooie 3e plaats in Gemert.