Groesbeek

Afgelopen zondag 26 januari kwamen er weer 9 Wijkse judoka’s in actie op het 33e groot judotoernooi in Groesbeek.

In de eerste groep mocht Sytske de mat op. Ze had een pittig poule met afval systeem. Ze heeft twee partijen hard geknokt maar helaas verloor ze beide partijen en was daardoor uitgeschakeld. Gelukkig ontvingen alle deelnemer een medaille en dat verzachte het verlies een beetje.

Daarna was het de beurt aan Noah en Thijs. Voor Noah was het zijn 2e wedstrijd in de -15 en was de spanning hoog. Hij verloor zijn eerste partij maar wist de partij daarop met een mooie heupworp Ippon te scoren, helaas werd hij in zijn derde partij verrast door een verwurging. Thijs stond heel sterk te judoën en wist al zijn partijen te winnen met ippon. Zijn eerste partij won hij met een beenworp en de drie partijen daarna met maki-komi. Een wel verdiende 1ste plaats.

In de volgende groep was het aan Ryan om te laten zien of hij het eremetaal kon veroveren. Hij verloor zijn eerste partij doordat hij zich liet verrassen maar kon zich de drie partijen daarna goed herpakken en scoorde alle partijen met een gigantische beenworp. Drie keer ippon en een mooie 2e plek op het podium.

Daarna mochten Christiaan, Tymo, Job, Bo & Lizzy aan de bak. Christiaan had een zware poule met afvalsysteem en verloor zijn eerste wedstrijd na goed knokken van een sterke judoka. Zijn tweede partij ging hij er fel in en won met ippon. De derde partij moest hij helaas zijn meerdere herkennen in zijn tegenstander en daarmee was hij uitgeschakeld.
Job had een poultje en wist van de drie partijen die hij moest judoën één partij te winnen met ippon en behaalde daarmee een 3e plaats.
Tymo mocht 4 partijen draaien en stond sterk te judoën zijn eerste partij won hij met wazari daarna verloor hij een wedstrijd en in zijn derde partij scoorde hij een Ippon dankzij een heupworp en een houdgreep. De finale partij was erg spannend, als Tymo die zou winnen was hij kampioen geworden maar bij verlies zou hij 3e plaats krijgen. Ondanks dat hij alles gegeven had verloor hij helaas de partij en ging met een 3e plaats naar huis.
Bo en Lizzy vochten in dezelfde poule en moesten beide 4 partijen judoën, beide meiden waren sterk aan het knokken en wonnen van alle andere meisjes in de poule. Ook troffen ze elkaar in de poule en daar wist Lizzy het goud te veroveren. Bo heeft drie prachtige ippons gemaakt en had daarmee de zilveren medaille verdient.

Alle deelnemers hebben onwijs hun best gedaan en hebben mooi judo laten zien.

Daniël

%MCEPASTEBIN%