Hele goede resultaten tijdens het Int. Residentietoernooi in Den Haag

Het is Int. Residentietoernooi in Den Haag is een groot internationaal toernooi. Dit jaar was het toernooi ook weer sterk bezet. De judoka’s hebben zeer goede resultaten behaald tijdens dit toernooi.

Als eerste was het de beurt aan Lizzy, Bo en Ryan. Alle drie de judoka’s zitten nog in de -10 jaar en draaiden een poule. Lizzy won haar eerste wedstrijd met een mooie heupworp. De tweede partij werd gewonnen met een houdgreep. Haar laatste partij ging helaas verloren. Lizzy behaalde een mooie 2e plaats. Bo verloor haar eerste partij van een sterke tegenstandster. Daarna kwam Bo op dreef en won al haar partijen met een houdgreep en behaalde zo ook net als Lizzy een 2e plaats. Bij Ryan duurde het allemaal wat langer. Ryan was de eerste partij nog niet helemaal scherp. Hij was wel de betere judoka, maar liet zich een keer overnemen en verloor daardoor de partij. De tweede partij had Ryan een tegenstander die al een groene band heeft. Deze partij werd gewonnen met een wazari door een mooie uchi mata. De derde partij werd gewonnen met twee keer wazari door een heupworp en een o uchi gari. De derde partij werd gewonnen met een houdgreep. Omdat de eerste tegenstander van Ryan ook partijen had verloren behaalde Ryan op punten de 1e plaats.

Pepijn kwam tijdens dit toernooi twee keer in actie. Bij de jongens -15 jaar en bij het meetmoment -18 jaar. Op zaterdag begon het goed en won hij de eerste partij door een ippon seo nage te volgen met een houdgreep. De tweede partij was een hele goede partij tegen een lastige tegenstander en deze ging nipt verloren in de golden score. Hierna herpakte Pepijn zich goed en won de partij met een verwurging. In de vierde partij maakte hij 1 foutje en deze wazari kon hij helaas niet meer terug halen en verloor de partij. Zondag was de poule wat kleiner, maar wel met goede judoka’s. De eerste partij ging na een goede start verloren met een verwurging. In de tweede partij maakte Pepijn goede acties, maar kon niet tot een score komen. Zijn tegenstander liep op drie shido’s door het aanvallende judo van Pepijn. De derde partij begon Pepijn ook goed, maar het loslaten van de pakking na een goede actie leverde een verliespartij op want zijn tegenstander maakte een mooie ippon. Twee dagen judo weer veel geleerd en zich goed ontwikkeld.

In het laatste blok op zaterdag mochten Karsten, Dylan en Mik de mat op. Mik begon het toernooi goed en won zijn eerste partij met een mooie linkse sode tsuri komi goshi. De tweede partij ging verloren tegen een hele bekende tegenstander. De derde partij moest Mik er flink voor judoën en een aantal acties kwam hij net niet tot scoren. Aan het einde van de partij kon zijn tegenstander op de rug krijgen met een harde overname. De vierde partij ging helaas verloren, waardoor het toernooi voor Mik erop zat. Maar goed gejudood en hij blijft zich ontwikkelen. Karsten begon het toernooi ook goed. In de eerste partij gelijk een moeilijke tegenstander. Karsten stond goed te judoën en had zijn pakking goed. Door een wazari te scoren met een o uchi gari won hij de partij. De tweede partij werd gewonnen met een mooie ko uchi gari. De derde partij was spannend en ging heel gelijk op en beide judoka’s maakte er een mooie wedstrijd van. Na drie minuten in de golden score, maakt Karsten zijn tegenstander een actie waabij Karsten wel moest vallen en zijn voet dubbel ging. Deze partij ging verloren, maar helaas kon Karsten niet meer verder in het toernooi na deze actie. Heel erg zonde wat hij stond goed te judoën. Ga zo door en lekker verder ontwikkelen. Dylan zat in dezelfde gewichtsklasse als Karsten. Dylan won zijn eerste partij door aanvallend judo en zijn tegenstander op drie shido’s liep. In de tweede partij begon Dylan goed en scoorde gelijk een wazari, maar daarna wilde beide judoka’s tegelijk een actie maken en toen viel Dylan op zijn rug en verloor de partij. Nu herpakken en door in de verliezersronde. De derde partij werd gewonnen door een morote seo nage. Daarna stond Dylan ook erg sterk te judoën en werden er nog drie wedstrijden gewonnen. Na 6 partijen mocht hij dan judoën om het brons. Dit was wel tegen een bekende tegenstander en Dylan begon ook goed en vrij in het begin van de partij nam Dylan zijn tegenstander over en gooide hem vol op zijn rug. Een mooie 3e plaats voor Dylan na al deze partijen en op dit sterk bezette toernooi.

Tijdens dit sterk bezette internationale toernooi hebben de judoka’s uit Wijk van zich laten horen en mooie prestaties neergezet.