Het combinatie team Judo Duurstede en Theo Meijer Sport 2e NK Jeugdteams

Zondag 1 juni hebben de jongens -15 van Theo Meijer Sport en Judo Duurstede in de Nationale Jeugdcompetitie (NK Teams) een tweede plaats behaald. Het team bestond uit de volgende judoka’s. -42 kg Ted Sibbald, -46 kg Tom Evers, -50 kg Valentino Hagg en Toon Nahuijsen, -55 kg Owyn Mulder, -60 kg Sonny Ouwerkerk. Namens Judo Duurstede stonden Ted en Toon in het team.

Voor de judoka’s van Judo Duurstede was dit nu een speciaal toernooi, omdat Frans Odijk niet meer onder ons is. Voorafgaand aan het toernooi stond Ans van de Kerkhof nog stil bij het overlijden van Frans Odijk. Ze gaf aan wat Frans allemaal heeft gedaan voor de Judobond en wenst zijn familie, vrienden en bekenden veel sterkte toe.

Het jeugdteam eindigde daarmee voor Kenamju en Steringa/ Veenwouden en na JC Hercules. Deze kanjers uit Leusden, Zeewolde, Wijk bij Duurstede en Amersfoort Noord hebben een knappe prestatie neergezet onder leiding van Ronald Huffenreuter en Laura Gies.

De jongens behaalden overtuigend de finale door met 5-0 en 4-1 hun partijen te winnen. In de finale lukte het niet de Limburgers te verslaan toch hebben ze een pracht resultaat neergezet met een zilveren medaille. Het mag gezegd: ook zilver win je!