Internationaal Theo Meijer Teamtoernooi

Tijdens het Internationaal judo toernooi Theo Meijer voor Teams heeft het team van Judo Duurstede in de klasse -10 jaar een knappe 2e plaats behaald.

Door met 3 tegen 2 te winnen van Judo A7 uit Herenveen moesten we het in de 2e ronde opnemen tegen Hercules uit Limburg. Ook deze wonnen we met 3 tegen 2. Door dit resultaat bereikten we de halve finale waarin we tegen Haaglanden 2 uit Den-Haag aan de bak moesten. Wederom behaalt judo Duurstede een prachtige overwinning, namelijk 3 tegen 2. Door dit resultaat stonden de jonge judoka’s uit Wijk bij Duurstede in de finale wederom tegen Haaglanden, maar nu het 1e team. Deze wedstrijd verliep zeer spannend maar helaas verloren we net met 2 tegen 3.

Het jeugdteam van judo Duurstede heeft een knappe prestatie neergezet onder leiding van Laura en Dirk.

Team bestond uit de volgende judoka’s: Kars Westerhof , Christiaan Roos , Nick van de Kooy , Mason van Haarlem en Gijs Franzei van sportschool Rebel uit Nijkerk.

Het team van de min 12 jaar van judo Duurstede behaalde een keurige 5e plaats. Het team bestond uit de volgende judoka’s. -34 kg Pepijn van Kooten Niekerk, -38 kg Daan Elberse, -42 kg Dylan van Haarlem, -46 kg Joep Sinoo en +46 kg Sid Kamphuijs (Rebel Nijkerk). Bij de Jongens -12 jaar zaten er in totaal 22 teams in de poule. De eerste wedstrijd was tegen team 3 van Judoteam Haaglanden. Deze partij werd gewonnen met 3 tegen 2. In de volgende rond was Hercules de tegenstander. Deze partij werd ook met 3 tegen 2 gewonnen. De derde partij was de halve finale tegen Haaglanden team 1. In deze partij stonden alle judoka’s erg goed te judoën, maar de wedstrijd ging met 3 tegen 2 verloren. De partij om het brons was tegen Judo Veendam. Deze partij ging na spannende partijen met 4 tegen 1 verloren. De jongens -12 jaar eindigde uiteindelijk op een 5e plaats wat wel een teleurstelling was voor de judoka’s, maar uiteindelijk mogen ze trots zijn om bij de laatste 5 te eindigen van de in totaal 22 teams.

Lucas Schinkel, Finn van Daatselaar en Melle van Daatselaar namen deel in de teams van Theo Meijer Sport. Zij hebben flink moeten judoën, maar hebben goede partijen laten zien. Lucas en Finn behaalden met het team 1 overwinning en verloren 2 partijen. Melle eindigde met zijn team op een 2e plaats.

Judo Duurstede kan terug kijken naar een geslaagde dag.

Tekst Dirk van Driel

Meer foto’s in ons album

DSC_8013 DSC_8012 DSC_8004 DSC_7988 DSC_7983 DSC_7962 DSC_7967 DSC_7970 DSC_7974 DSC_7980 DSC_7958 DSC_7957