Jongens -12 jaar geplaatst voor het NK voor Jeugdteams. Welpenteam behaalt 3e plaats

Zaterdag 21 mei vond het DK teams plaats in Ede. Er werd deelgenomen met twee teams, namelijk met een welpenteam en een combinatieteam jongens onder 12 jaar. Beide teams hebben het vandaag zeer goed gedaan. 

Het welpenteam bestaat uit de volgende judoka’s. -21 kg Darshan de Munnik, -24 kg Jongoh Jelier, -27 kg Kyan Westerhof, -30 kg Kars Westerhof, -34 kg Thijs Drok en -38 kg Kas Elberse. De welpenteams waren verdeeld in twee poules. De nummers 1 en 2 gingen door naar de halve finale. De eerste wedstrijd werd helaas verloren door deze jonge judoka’s. De tweede wedstrijd moest worden gewonnen om door te gaan en dat gebeurde ook. De welpen wonnen de tweede wedstrijd.
De derde wedstrijd was de halve finale en deze partij ging helaas verloren, waardoor het welpenteam een mooie 3
e plaats behaalde.

Het team van de jongens -12 jaar bestaat uit judoka’s van drie verenigingen. De volgende judoka’s maken deel uit van dit team. -27 kg Hugo Fraanje en Stijn van Montfrans, -30 kg Niek Blom (Judo Duurstede), -34 kg niemand, -38 kg Mason van Haarlem (Judo Duurstede) en Igor Duim, -42 kg Jesse Naaktgeboren, -46 kg Pepijn Kraak en +46 kg Mik van der Duim (Judo Duurstede). Dit team zat in een poule van 4 teams. De eerste wedstrijd ging helaas verloren met 4 tegen 3. De tweede wedstrijd ging ook verloren met 4 tegen 3. De derde wedstrijd werd gewonnen met 4 tegen 3. Het was een zeer spannende poule, want op onderling resultaat werd dit team 2e. Omdat de nummer 1 niet naar het NK gaat mag de nummer 2 naar het NK voor Jeugdteams. Dat is een mooi resultaat voor deze judoka’s en het NK zal een mooie ervaring worden. Daarnaast gaat Finn van Daatselaar met de jongens -15 jaar ook naar het NK.

Het was weer een succesvolle dag voor de judoka’s van Judo Duurstede. We wensen de judoka’s alvast veel succes op het NK voor Jeugdteams op 25 juni in Nijmegen.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

IMAG1230 IMAG1231 IMAG1236 Jongens -12 jaar Welpenteam