Jongoh en Pepijn 3e tijdens Open Drentse Kampioenschappen

Twee judoka’s namen deel aan de Open Drentse Kampioenschappen. Als eerste was het de beurt aan Jongoh en in het laatste blok was het de beurt aan Pepijn.

Jongoh had een poule van vijf judoka’s. Hij moest vier partijen draaien. De eerste partij werd gewonnen met een hele mooie ko uchi maki Komi. De tweede partij ging helaas verloren, omdat Jongoh een blessure opliep aan zijn knie. De derde partij ging verloren tegen een sterke Duitse tegenstander. De vierde partij werd gewonnen uiteindelijk met een houdgreep. Uiteindelijk een mooie 3e plaats voor Jongoh tijdens dit sterk bezette toernooi.

Pepijn had twee poules van drie en daarna nog een poule van vier. De nummers 1 en 2 van de poule gingen door naar de finalepoule. Als eerste moest Pepijn tegen een sterke tegenstander. Deze partij ging heel gelijk op en de partij duurde ruim 10 minuten en de partij ging helaas nipt verloren met 3 shido’s tegen 2 shido’s. De tweede partij was tegen een lastige Engelse tegenstander die niet zoveel deed. Deze partij werd uiteindelijk goed gewonnen door Pepijn door aanvallend te judoën. Nu verder in de finalepoule. De eerste partij in de finalepoule ging helaas verloren van een bekende judoka. De laatste partij was tegen een sterke Bulgaarse judoka. De dag ging elke partij bij Pepijn beter en zo ook tegen deze sterke Bulgaarse judoka. Uiteindelijk won Pepijn deze partij in de golden score, omdat zijn tegenstander drie shido’s kreeg. Ook voor Pepijn een mooie 3e plaats op dit sterk bezette toernooi.