Jonker Detachering Judotoernooi

Jonker Detachering Judotoernooi

Zondag 6 november vond het Jonker Detachering Judotoernooi in Wijchen plaats. Namens Judovereniging Duurstede namen de volgende judoka’s deel: Pepijn van Kooten Niekerk, Dean Spee, Finn van Daatselaar, Tycho Kosterman, Melle van Daatselaar, Ted Sibbald, Nina Sibbald, Max van Klaveren, Rick van Elst, Kevin van Vierssen en Daniel van Dalen.

Als eerste was het de beurt aan Pepijn, Dean, Finn, Tycho, Melle en Ted. Pepijn won drie van de vier wedstrijden met ippon en behaalde een 2e plaats. Dean verloor zijn 1e partij. Zijn 2e partij won hij en in zijn 3e partij werd hij een beetje benadeeld door de scheidsrechter, waardoor hij die partij ook verloor. Tycho won twee partijen op beslissing, maar belandde daardoor wel in de finale van de poule. Deze partij verloor hij en de partij om de 2e en 3e plaats verloor hij ook. Tycho behaalde een 3e plaats. Finn knokte en stond wel goed te judoën, maar verloor twee partijen. Hij was nog moe van de dag ervoor, waar Finn een hele mooie ippon scoorde en het publiek van Judovereniging Duurstede uit zijn dak ging. Melle en Ted waren goed op dreef en wonnen al hun partijen en behaalde daardoor een 1e plaats.

In de tweede groep was het de beurt aan Nina. Nina had maar 1 tegenstandster door 3 afzeggingen. Nina moest twee keer tegen dezelfde tegenstandster judoën. De eerste partij won Nina met een mooie Uchi mata en haar tweede partij met een schouderworp. Nina behaalde een 1e plaats. In derde groep was het de beurt aan Max, Rick, Kevin en Daniel. Max en Rick zaten in dezelfde poule. Max had gelijk een sterke tegenstander en verloor de partij. Daarna won Max 3 partijen zeer overtuigend met gevarieerd judo. De 5e partij was weer tegen dezelfde tegenstander als in de eerste partij. Max verloor weer van deze jongen. Rick won in deze poule zijn eerste twee wedstrijden en daarna verloor Rick er twee, waardoor hij net zoals Max was uitgeschakeld. Kevin verloor zijn 1e partij. Zijn tweede partij won hij met een zwaar bevochten yuko. In zijn derde partij stond hij ook voor met een yuko, maar hij verloor zijn partij toch met een ippon. Hierdoor was Kevin uitgeschakeld. Daniel is judoleraar bij ons en had zin om weer wedstrijden te gaan doen. Dit was weer de eerste keer sinds bijna een jaar. In zijn eerste partij scoorde hij vrij snel een wazari. Daarna moest hij flink door blijven judoen. De partij werd helemaal uitgejudood en Daniel was best wel kapot. In zijn tweede partij ging hij vrij snel onderuit en verloor met ippon. In zijn derde partij scoorde hij gelijk een yuko. In het grondgevecht kwam Daniel in een verwurging terecht en hij moest afkloppen en verloor de partij. Daniel was ook uitgeschakeld. Er zijn weer goede resultaten gehaald door de judoka’s van Judovereniging Duurstede. Leuk dat meester Daniel meedoet aan wedstrijden!

Tekst Laura Gies 06-11-2011