Judokamp

Afgelopen weekend was het weer tijd voor het Judokamp. Wat natuurlijk heel goed meespeelde was het weer. En het belangrijkste dat we veel lol met elkaar gehad hebben. Alle kinderen uit Wijk verzamelde zich bij de dojo om met z’n allen te vertrekken met de bus richting de YMCA in Leusden. DE kinderen uit Maarssen kwamen rechtstreeks met hun ouders naar de YMCA.

Na aankomst van alle kinderen werden de tenten ingericht en de teams bekend gemaakt. Het hele weekend doe je opdrachten en spellen met je team. En tussendoor natuurlijk lekker wat vrijheid om lekker te spelen in de speeltuin. Elk team heeft natuurlijk ook nog een mooie taak en dat is corvee met je team.

Nadat alles gereed was en de kinderen even hebben kunnen spelen begon het verkenningsspel. Dit is een spel om het kamp te leren kennen en te weten waar alles is en dingen te weten te komen over het kamp. Wat het voordeel is van dit kamp is dat we continue ranja kunnen halen, dus dat gebeurde ook na dit spel. Nadat het wat donker werd begonnen we met het judo geluiden spel. Het is de bedoeling om de geluiden in volgorde te vinden en een handtekening te halen. Na dit spel werd de avond afgesloten met lekkere snacks en nog wat drinken en daarna ging iedereen lekker naar bed. In de nacht was het wel wat onrustig, maar dat hoort ook bij het kamp.

Zaterdagochtend was iedereen weer fris en fruitig. Na het ontbijt zijn we begonnen met een wandeling door de omgeving met een kaart. Dit ging bij drie teams goed, maar de andere drie teams hadden een afslag gemist. Dus het was een actieve ochtend. In de middag had Daniël een mooie zeskamp bedacht wat in het teken stond van samenwerken en teambuilding. Deze dag was het erg mooi weer en eind van de middag werden de waterballonnen gevuld en emmers met water om elkaar lekker nat te maken een watergevecht te starten. Na deze actieve dag gingen we lekker bbquen met z’n allen om de energie bij iedereen weer aan te vullen. Na de bbq was er weer lekker wat vrije tijd en rond 21.00 uur werd er gestart met het levend stratego. De 6 teams hadden we verdeeld in twee teams. Het rode en groene team die elkaars vlag moesten vinden in het bos. Dit verliep heel soepel en iedereen had heel veel lol. Hierna waren de jongeren al wat moe en sommigen gingen dan ook na het levend stratego lekker naar bed. De tweede nacht was iedereen heel rustig en sliep iedereen aardig op tijd.

Iedereen sliep wat langer uit dan de eerste nacht. Vandaag stonden de laatste twee spellen op het programma. Er was een strijd tussen twee teams die redelijk dichtbij elkaar stonden. Dat werd nog een hele spannende en felle strijd. Als eerste de bungee run. Hierbij moesten de kinderen aan een elastiek en dan rennen en de teamleider een high five geven. Als laatste een van de leukste spellen altijd is de zeephelling. Altijd leuk om te zien en spectaculair hoe sommigen zo makkelijk naar boven lopen en sommigen best wel hard vallen en weer naar beneden glijden, maar gelukkig ging het helemaal goed allemaal. Na de zeephelling moest iedereen douchen zodat iedereen bij de lunch schoon is. Na de lunch kwamen de ouders de kinderen ophalen en werd de prijsuitreiking gedaan.

Iedereen heeft heel veel lol gehad en heel veel gezelligheid met z’n allen. Alle kinderen gingen met een mooie beker of medaille naar huis. Op naar volgend jaar want dan is er weer een kamp vanwege het 60 jarig bestaan van de vereniging.

Uitslag:
1e plaats Team 4
2e plaats Team 6
3e plaats Team 2
4e plaats Team 3
5e plaats Team 5
6e plaats Team 1

Alle overige foto’s zijn hier te bekijken en te downloaden.