Landentoernooi – afsluiting seizoen 2021-2022

Zaterdag 2 juli organiseerden we het jaarlijkse landentoernooi. Het was een mooi bezet toernooi met judoka’s vanaf de tuimelaars tot en met oudere kinderen uit de wedstrijdgroep. De judoka’s werden ingedeeld per land. Er waren 5 groepen van tien judoka’s en zo kon iedereen 4 partijen judoën. Er werd flink gestreden om de winst. Er waren prachtige punten gescoord en er was vooral ook veel plezier!

België eindigde op de 5e plek, Japan werd 4e, Engeland won een mooie bronzen plek. De strijd om de eerste plaats was een spannende! Dat ging om een klein verschil. Team Duitsland werd nét 2e en Nederland werd verdiend eerst en kreeg goud omgehangen.

Seizoen prijzen

Tijdens het landentoernooi worden jaarlijks nog meer prijzen verdeeld.

Zo kreeg Tim Vernooij de aanmoedigingsprijs, Olle Homburg werd verkozen tot talent van het jaar en Bo Knoppert werd judoka van het jaar.

 

Vanenladder

Ieder seizoen worden door de judoka’s punten verzameld door aan wedstrijden mee te doen. Deze worden opgeteld in onze vanenladder. De meeste punten werden dit seizoen verzameld door Lizzy Koch. Bo Knoppert was tweede, Olle Homburg derde, Tyas Veenhof vierde en Kéan Fanyete vijfde.

Foto’s van de hele dag kan jij hier bekijken: