Lizzy 2e tijdens het 2e Bushi Open

Het eerste toernooi van het seizoen was op 14 september en dat was het 2e Bushi Open in Arnhem. Namens de vereniging namen 7 judoka’s deel aan dit toernooi. Voor de -10 jaar was er een poulesysteem en bij de overige categorieën was er een afvalsysteem. 

Als eerste was het de beurt aan Lizzy, Bo en Pepijn. Bo verloor helaas twee partijen, maar ging niet dubbel draaien, maar verdiende uiteindelijk toch een medaille voor haar 3e plaats ondanks dat ze niets had gewonnen tegen twee sterke tegenstanders. Lizzy zat in een poule van vier judoka’s en moest 3 keer judoën. De eerste partij was tegen een bekende en die partij ging helaas verloren. Daarna herpakte Lizzy zich goed en won twee partijen overtuigend en behaalde een mooie 2e plaats. Pepijn begon dit seizoen in een nieuwe gewichtsklasse wat even wennen is. De eerste partij stond hij goed te judoën, maar liet zijn tegenstander een uchi mata  te maken en kon deze niet meer doorsturen en verloor de partij. De tweede partij werd overtuigend gewonnen met een mooie maki komi. De derde partij werd na goed judo helaas ook verloren.

In het tweede blok was het de beurt aan Olle en Mik. Olle is eerstejaars -10 en zat in een poule met vier judoka’s. Olle heeft echt goede partijen gejudood en goed judo laten zien, maar kwam net tekort om een partij te kunnen winnen. Hij heeft zeker zijn best gedaan en hier kan hij zich weer mee ontwikkelen. Mik nam deel bij de -18 jaar -73 kg terwijl hij nog -15 jaar is maar daar bijna geen tegenstanders heeft. Mik verloor de eerste partij tegen een bekende judoka. Daarna werden er drie partijen overtuigend gewonnen met mooie worpen en met een sankaku houdgreep. Daarna moest hij weer tegen dezelfde judoka als de eerste partij en deze ging ook helaas weer verloren, maar een mooi toernooi gedraaid en goed voor zijn ontwikkeling. 

Als laatste was het de beurt aan Jop, Ryan en Jongoh. Jop zat in een hele sterke klasse, namelijk de -38 kg. Voor Jop was het de eerste keer in de -38 kg. Jop stond de eerste partij gelijk tegen een hele sterke jongen en die stond ook op het podium. De tweede partij ging al wat beter en Jop kon iets meer judoën, alleen nu was zijn tegenstander best lang, waardoor Jop niet goed zijn pakking kon krijgen en uiteindelijk de partij verloor. Op naar de volgende toernooien en zichzelf lekker ontwikkelen. Ryan en Jongoh zitten in dezelfde gewichtsklasse. Dit was een van de grootste poules van de dag. Ryan en Jongoh verloren beide hun 1e partij, maar herpakte zich daarna goed. Jongoh won daarna twee partijen, een met een houdgreep en een met een mooie blokkade en daarna een houdgreep. In de vierde partij moest Jongoh weer tegen dezelfde jongen als in de eerste partij en deze werd helaas verloren en was hij uitgeschakeld. Ryan won na zijn verloren partij drie partijen met een o uchi gari, een keer door een worp door te sturen. De laatste partij was zijn tegenstander wel minder sterk dan Ryan, maar Ryan verloor helaas wel de partij met een wazari, maar dat was niet nodig. Erg jammer maar ook voor Ryan was het een goed toernooi.