Made 24-9-2017

Op zondag 24 september werd Judo Duurstede weer vertegenwoordigd door een aantal sterke judoka’s tijdens het Amerhal toernooi in Made. Een pittig toernooi waar bijna alle poultjes met afvalsysteem gedraaid werden.
In de eerste groep mochten Lizzy en Abigail de spits afbijten, Abigail verloor haar eerste partij maar wist in haar tweede partij de winst te pakken met een houdgreep, helaas verloor daarna en was ze uitgeschakeld. Lizzy zat in een klein poultje en verloor haar eerste partij maar maakte het goed door daarna met een wazari te winnen, ze werd 2e in haar poule. 

In de volgende groep mochten Jongoh, Manu, Ryan, en Pepijn judoën. Jongoh wist al zijn partijen door sterk judo te winnen, met mooie combinaties en worpen won hij met een wazari, daarna twee keer met ippon en eindigde hij op de top van het podium. Manu was ook erg lekker aan het judoën hij won zijn eerste partij met ippon verloor daarna helaas maar kwam goed terug en eindigde met een ippon en behaalde een 3e plaats. Ryan had het erg zwaar en verloor twee keer en was daardoor uitgeschakeld. Pepijn won al zijn wedstrijden door sterk en slim judo. In zijn eerste en tweede partij maakte hij een heupworp en daarna pakte hij z’n tegenstander in de houdgreep voor een ippon. De derde partij was een stuk zwaarder en tijdens de reguliere speeltijd werd niet gescoord, in de golden score maakte Pepijn een mooie worp en die werd beloond met een wazari. In de Finale maakte Pepijn het af door met een sterke pakking,  goeie balansverstoring en de juiste techniek zijn tegenstander te werpen en als sterkste in zijn poule de 1ste plaats te behalen.

De dag werd afgesloten door Dylan, Mason en Mik. Mik begon helaas niet heel sterk en werd in zijn eerste partij gegooid, in de tweede partij wist hij een ippon te scoren maar helaas was ook zijn derde tegenstander net te sterk en moest hij z’n meerdere herkennen en verloor met ippon. Dylan won zijn eerste partij met een wazari die hij scoorde door een mooie heupworp, in de tweede partij begon hij sterk maar helaas werd hij geworpen en stond hij achter, dit kon hij niet goedmaken in de resterende tijd. Met winst in zijn laatste partij wist hij toch nog een mooie 3e plek te behalen. Mason begon heel sterk met een mooie worp die beloond werd met een ippon, helaas kneusde hij in zijn tweede partij z’n duim en verloor hij die partij. Ook de derde partij maakte de duim van Mason het niet makkelijk om door te judoën en helaas verloor hij die ook.

Tekst: Daniël