Made

Op 7 oktober kwamen een zestal Wijkse judoka in actie op het Amerhaltoernooi in Made.
In de eerste groep moesten Pepijn en Ryan in actie komen. Pepijn heeft een aantal mooie partijen gedraaid. Zijn eerste wedstrijd won hij met ippon. In zijn tweede partij ging het iets moeizamer Pepijn kreeg geen grip op zijn tegenstander maar liet zich niet makkelijk uit het veld slaan, beide jongens moesten er hard voor vechten en de partij ging ver in de golden score door waar Pepijn uiteindelijk op een schouderworp liep. Na deze vermoeiende partij wist hij zich te herpakken en hij won zijn derde wedstrijd met een wazari, helaas moest ook deze partij volledig uit gejudood worden. De laatste wedstrijd liet hij zich verrassen op de grond en kwam hij in een houdgreep te liggen.
Ryan begon zijn judodag erg sterk zowel zijn eerste als zijn tweede wedstrijd won hij met het maken van een heupworp gevolgd door een houdgreep. De derde wedstrijd ging iets moeizamer, Ryan liep een straf (shido) op doordat hij buiten de mat stapte en omdat er verder geen punten waren gemaakt verloor hij de wedstrijd daarop. Ook de vierde partij van Ryan werd beslist door de scheidsrechter en ook in die partij had hij een strafpunt opgelopen door buiten de mat te gaan, een harde leerschool maar het zal hem niet snel weer gebeuren vermoed ik.

Tijdens het laatste blok kwamen Dylan, Mik, Lizzy en Bo in actie.
Dylan verloor zijn eerste partij maar kwam later erg sterk terug. Zijn tweede partij won hij met een mooie heupworp die werd beloond met een wazari. In zijn derde partij maakte Dylan een prachtige uchi-mata en kreeg hij een ippon. Ook in zijn vierde en vijfde wedstrijd liet Dylan sterk judo zien, hij liet zich niet verrassen had een sterke pakking en wist zowel staand als op de grond de wedstrijden te winnen. Dit leverde hem een welverdiende 3e plaats op.
Op een andere mat liet Mik zien dat hij de sterkste was van de dag. De eerste partij maakte hij een mooie beenworp (ko-soto-gari) en zijn tegenstander viel vol op zijn rug. Ook in zijn tweede partij liet Mik zien wat hij waard was met een giga heupworp (o-goshi) scoorde hij een dikke ippon. In de finale wist Mik op de grond van een verwurging door te draaien naar een houdgreep en daarmee veroverde hij het goud.
Bo mocht 4 partijen draaien en wist de eerste en tweede wedstrijd met ippon te winnen helaas verloor ze haar derde en vierde wedstrijd. Ze werd beloond met een bronzen medaille. Lizzy zat in een poultje met 2 dus hoefde maar 2 partijen te draaien die ze beide met sterk judo won, de laatste partij was tegen een sterke meid maar Lizzy liet zich niet kennen en wist een stevige houdgreep te maken en won daarmee goud.

We kijken terug op een zeer geslaagd toernooi voor onze judoka’s