Matsuru Dutch Open Espoir

Op 14 en 15 januari vond het Matsuru Dutch Open Espoir plaats. Dit is het sterkste toernooi wat in Nederland georganiseerd wordt. Voor de leeftijdscategorie onder 18 jaar is het een meetmoment.

Lucas Schinkel nam deel bij de -18. Hij nam tijdens dit toernooi voor het eerst deel in deze leeftijdsklasse. Het krachtverschil was best wel groot. Lucas verloor uiteindelijk van twee buitenlanders, maar het was wel weer een mooie ervaring voor Lucas.

Dylan van Haarlem en Pepijn van Kooten Niekerk namen deel in de leeftijdscategorie onder 15 jaar. Pepijn verloor helaas zijn eerste partij met een yugo na een goede partij gedraaid te hebben. De tegenstander van Pepijn kwam niet in de halve finale en daardoor kreeg hij helaas geen herkansing. Dylan won zijn eerste partij zeer overtuigend. In de tweede partij kwam Dylan vrij snel een yugo achter, maar daarna kwam Dylan beter in de partij en scoorde aan het eind van de partij een yugo. De partij moest nu beslist worden in de golden score. Het ging eerst gelijk op, maar later verloor Dylan toch de partij met een wazari.

Het was een zeer zwaar toernooi, maar weer een mooie ervaring voor deze judoka’s om hieraan deel te nemen.