Max van Klaveren 2e op het DK-18 en naar het NK en Ted Sibbald 3e op het DK-18

Zaterdag 16 maart vonden de Districtskampioenschappen -18 jaar plaats in Ede. Van onze vereniging namen 6 judoka’s deel en dat waren Mere Geytenbeek, Nina Sibbald, Ruben Dessens, Ted Sibbald, Max van Klaveren en Demian de Jong. Als eerste was het de beurt aan Mere, Nina en Ruben.

Mere had wel een goede tegenstandster in haar eerste partij. Mere verloor uiteindelijk met een wazari. In haar tweede partij was het snel gebeurd en verloor Mere met een ippon. Mere zit nog in de leefdtijdscategorie -15. Dit was een mooie ervaring voor haar. Voor Nina was het een ander verhaal. Dit was voor haar de laatste judowedstrijd. Nina is een tijd geblesseerd geweest en heeft besloten om te stoppen met judo. In haar eerste wedstrijd was te zien dat ze wedstrijdervaring mist. Nina verloor deze partij door een overname. In haar tweede partij scoorde Nina heel snel ippon. Haar derde partij was tegen haar oud trainingsmaatje. Nina begon goed en scoorde een wazari. Later in de partij kreeg Nina een ippon tegen is haar carriere als wedstrijdjudoka voorbij. Ik heb genoten van haar wedstrijdjudo de afgelopen jaren. Ruben is eerstejaars -18, dus er werd niet veel van hem verwacht en hij kon lekker vrijuit judoën en dat deed hij dan ook. De eerste 3 partijen werden zeer overtuigend met een ippon gewonnen. De halve finale ging helaas verloren. De partij daarna ging ook niet zo en hij verloor met een armklem. Ruben heeft een goed toernooi gedraaid.

In de middag was het de beurt aan Ted Sibbald, Max van Klaveren en Demain de Jong. Ted stond een week na het NK-15 weer op de mat tijdens het volgende toernooi waar hij zich kon plaatsen voor het NK. Ted zit nog in de leeftijdscategorie -15 en judoot normaal ook een gewichtsklasse lichter, maar deze gewichtsklasse is er niet in de -18. Ted moest als eerste tegen een bekende, maar hij heeft al heel lang niet meer tegen hem gejudood. Ted stond zeer goed te judoën, maar werd twee keer overgenomen na een inzet. Zijn tweede partij won hij met goed judo. Ted kon een verwurging maken op de grond. In de partij om de 3e plaats moest Ted ook tegen een bekende judoka, maar Ted heeft nog nooit tegen hem gejudood. Ted begon goed, maar halverwege de partij liet Ted zich in zijn nek pakken en kreeg hij hiervoor twee keer een straf. Daarna kon Ted een goede aanval maken en scoorde hij een wazari. Daarna kreeg Ted nog een yuko tegen, maar aan het eind van de partij had Ted zijn tegenstander in de houdgreep. Hierdoor behaalde Ted een mooie 3e plaats en is hij reserve voor het NK-18. Max had een poule van 4 en zou met twee winstpartijen zich plaatsen voor het NK. Max is net zoals Ruben eerstejaars -18. Max startte zijn eerste partij goed en scoorde een yuko. Daarna kreeg hij gelijk een wazari tegen. Later in de partij pakte Max het been en werd hij gediskwalificeerd. Je mag helemaal het been niet meer pakken binnen het judo. Zijn tweede partij won hij zeer overtuigend. De derde partij zou uitmaken wie er naar het NK zou gaan. Max begon de partij niet zo goed en kwam in een houdgreep terecht hier kwam hij gelukkig uit. Daarna had Max meer grip op de partij. Max kon een yuko scoren en daarna zijn tegenstander in een houdgreep nemen en houden. Met deze overwinning plaatst Max zich voor het eerst voor een Nederlands Kampioenschap. Een mooi resultaat en loon naar hard werken. Demian is net zoals Max en Ruben eerstejaars -18. Demian had een flinke poule en moest zijn eerste partij tegen een bekende judoka. Deze partij werd met een yuko gewonnen. In de tweede partij had Demian niet zoveel in te brengen. Zijn tegenstander was een stuk beter en deze partij ging helaas verloren. In de derde partij stond Demian goed te judoën en scoorde hij een yuko. Later in de partij werd Demian overgenomen en kwam hij in een houdgreep terecht. Demian heeft het net als de anderen judoka’s zeer goed gedaan.

Uiteindelijk toch een mooi resultaat met een 3e plaats voor Ted en een 2e plaats en geplaats voor het NK voor Max.