Max van Klaveren 3e tijdens International Dutch Youth Cup

Zaterdag 20 april vond de International Dutch Youth Cup plaats. Dit is een sterk bezet Internationaal toernooi. Dit is een toernooi voor judoka’s -18 jaar. Het toernooi duurt de hele dag en alle gewichtsklassen moeten tegelijk wegen. Namens onze vereniging namen Max van Klaveren, Ruben Dessens en Demian de Jong deel. Nog even kort over de wedstrijden in Maassluis. Het was een poule systeem waarbij de eerste 2 doorgingen naar de kruisfinales. Ik heb nog met de coach van Vianen staan praten en zei dat het deelnemers aantal tov vorig jaar erg gedaald was. Verder is het vervelend dat je maar 1 weegtijd hebt op de wedstrijddag zelf. Alle poules begonnen tegelijk wat resulteert in lange wachttijden.

Max van Klaveren -55 kg
1e wedstrijd gewonnen (naam ben ik kwijt) met een ippon (wazari gescoord en tegenstander kreeg 4 shido’s aan zijn broek vanwege herhaaldelijk afhouden) en was daardoor zeker dat hij doorging. Ik vond Max sterk, hij was actief en zette goed druk.
Hij verloor zijn 2e partij tegen Ryan Pyloo. Hij lette even niet op wat tegen Ryan dodelijk is. Zoals gezegd ging hij door naar de kruisfinales maar dat was pas na de pauze. In de kruisfinale versliest Max zijn partij en hij is uiteindelijk 3e geworden. Een mooi resultaat voor hem.

Zoals je begrijpt hebben de andere 2 (Ruben en Demian) de poule fase niet overleefd
Demian de Jong -73 kg
1epartij tegen Roy Kappe, deze jongen is fysiek erg sterk waardoor Demian niet door zijn pakking kon komen. Uiteindelijk verloor hij de partij op straffen. Helaas, ik vond dat dit niet nodig was.
2epartij tegen een sterke duitser, Paul Schall. Eerlijk is eerlijk, deze jongen is (nog) een maatje te groot voor Demian. Deze heeft ie verloren op 2 wazari’s.

 

Ruben Dessens -66 kg
1e partij tegen Jaron Kapitein. Zoals altijd gaat zijn eerste partij erg stroef en helaas was dat dit keer tegen Jaron. Verloren met een wazari. Ruben was te passief.
2epartij tegen Jordi Meyers. Op voorhand gaf ik Ruben weinig kans, maardit ging al een stuk beter. Ruben kwam op voorsprong (wazari), maar liet zich verrassen op 5 seconden van het einde. Wazari tegen. Ruben had 1 shido gekregen dus net verloren.
3e partij tegen Robin van Os. Deze heeft hij gewonnen met ippon (2 maal wazari)

Verslag is geschreven door Patrick Dessens