Melle doet het goed tijdens het Dutch Open Espoir

Tijdens het Ducht Open Espoir nam alleen Melle deel. Aan het Dutch Open Espoir namen 1700 judoka’s uit verschillende landen deel. Het is een sterk bezet internationaal toernooi en daarnaast is het een kwalificatiemoment voor de -18 en de -21 jaar. Melle komt uit in de leeftijdsklasse -15 jaar en in de gewichtsklasse -42 kg. In de gewichtsklasse van Melle namen 56 judoka’s deel.

Winnaarsronde
De eerste partij was tegen een buitenlander. Melle won deze partij erg snel met een ippon seo nage. De tweede partij moest Melle tegen Demian van Mierlo. In deze partij kwam Melle vrij snel een yuko voor met ippon seo nage. Daarna had Melle de partij onder controle en op het eind kon Melle een sankaku maken en zijn tegenstander moest hierdoor aftikken en Melle won. in de derde ronde moest Melle tegen Bruno van Beek. Bruno werd getipt als een van de favorieten. Bruno werd uiteindelijk 3e. Melle kwam in deze partij vrij snel een wazari achter door een sutemi. Daarna kon Melle wel wat aanvallen maken, maar niet scoren. Melle zette een schouderworp in, maar deze zat niet goed, waardoor Bruno een verwurging maakte en Melle moest aftikken. Melle had zich in deze partij goed aan de opdracht gehouden. Nu moest Melle wachten of Bruno de halve finale zou halen, want dan kreeg Melle een herkansing.

Verliezersronde
Bruno haalde de halve finale, waardoor Melle door kon gaan in de verliezersronde. De vierde partij van Melle was tegen Bram Radier. Melle kon in deze partij geen score maken, maar hij maakte wel goede aanvallen, waardoor zijn tegenstander een straf kreeg. Melle won de partij op deze straf. De vijfde partij was tegen Ennio Mertens. Melle begon deze partij erg goed. Later in de partij maakte Melle een schouderworp die niet goed zat en Melle kwam in een verwurging en moest aftikken. Hierdoor was Melle uitgeschakeld.

Melle heeft goed zijn best gedaan en mooi judo laten zien. Melle heeft uiteindelijk een mooi resultaat gehaald tijdens dit toernooi en hij heeft er weer een mooie ervaring bij.

SAM_7578 SAM_7580 SAM_7583 SAM_7586 SAM_7587 SAM_7588 SAM_7591 SAM_7597 SAM_7600 SAM_7602 SAM_7606 SAM_7613 SAM_7614 SAM_7616 SAM_7620 SAM_7621