Melle, Ted en Toon geplaatst voor het NK-15 Jaar

Zaterdag 23 februari vond het districtskampioenschap judo onder 15 jaar plaats in Ede. Namens onze vereniging namen 6 judoka’s deel en dat waren Melle van Daatselaar, Ted Sibbald, Roy Zomer, Max Jacobs, Harmen Roubos en Toon Nahuijsen. In de ochtend was het de beurt aan Melle, Ted en Roy en in de middag was het de beurt aan Max, Harmen en Toon.

Melle van Daatselaar -38 kg
Melle was eindelijk weer helemaal fit en judoot pas in deze gewichtsklasse. Melle had op zich een goede loting. Zijn eerste partij was tegen Leon Fernandes. Melle had deze jongen vrij snel in een sankaku en won de partij met ippon. De tweede partij won Melle weer vrij snel met een sankaku, omdat zijn tegenstander aftikte. De derde partij zou een wat lastigere jongen worden. Melle moest tegen Vincent Ribbens en hij is een jaar ouder als Melle. Melle had deze partij onder controle en scoorde met een schouderworp een wazari en won deze partij uiteindelijk hierop. Nu was Melle geplaatst voor de halve finale. In de halve finale moest Melle tegen de Belg Belmin Valk. Melle kwam eerst op achterstand met een yuko. Daarna scoorde Melle ook een yuko. In de laatste paar seconden kreeg Melle weer een yuko tegen verloor de partij. Melle moest nu gaan judoën om de 3e plaats. In deze partij was een bekende van Melle zijn tegenstander. Zijn tegenstander was Benjamin Cadee. Deze jongen is moeilijk te gooien. Melle had de hele partij onder controle. Binnen 3 minuten werd er niet gescoord. Dus moest de Golden Score de beslissing brengen. Melle scoorde met een schouderworp een yuko en won zo deze partij en daarmee dwong hij een plaats af voor het Nederlands Kampioenschap en een 3e plaats op dit Distictskampioenschap.

Ted Sibbald -42 kg
Voor Ted de derde keer dat hij deelnam aan het DK-15. De vorige twee keer had Ted zich geplaatst voor het NK, dus we hoopten dat het dit keer ook zou lukken. Het lukte uiteindelijk wel, maar het ging toch wat moeizamer dan verwacht. In de eerste partij scoorde Ted heel snel ippon met een heupworp tegen Melvin van der Tol. De tweede partij was tegen Mike Polman en Ted won deze partij met een verwurging. De derde partij ging wat moeizamer, maar Ted won deze partij met een yuko door een schouderworp te maken. In de halve finale was Tom Evers de tegenstander. Beide judoka’s kregen vrij snel een shido. Daarna kreeg Ted nog een shido en kwam hij een yuko achter. Ted kon in deze partij geen overwicht krijgen en geen score maken. Ted verloor de halve finale. Nu moest Ted zich klaarmaken voor de partij om de 3e plaats. Deze partij ging alweer iets beter dan zijn twee vorige partijen. Ted moest tegen David van Beijnem. Ted scoorde tweemaal een yuko met een o-uchi-gari. Door deze overwinning plaatste Ted zich voor de derde maal voor het Nederlands Kampioenschap. En natuurlijk een 3e plaats op het Districtskampioenschap.

Roy Zomer -42 kg
Voor Roy was het de eerste keer dat hij deelnam aan dit toernooi. In de eerste partij moest tegen een jongen die er niet was, dus won Roy deze partij automatisch. De tweede partij was tegen David van Beijnem. Deze jongen was nog een maatje te groot voor Roy. Roy verloor deze partij met twee keer een wazari. Nu kwam Roy in de verliezersronde terecht. Zijn derde partij was tegen Goos Stam. Dit was een gelijkopgaande partij, maar Roy wist deze partij te winnen doordat zijn tegenstander twee keer een shido kreeg en dus een yuko voor Roy. In de vierde partij moest Roy tegen Pieter van Middelaar. Dit is wel een goede judoka, maar Roy ook. Roy scoorde een yuko en een wazari in deze partij. Door deze scores wist Roy deze partij te winnen. Nu moest Roy tegen dezelde jongen als in de tweede partij. De partij verliep nu wel beter en Roy stond ook beter te judoën. Uiteindelijk verloor Roy de partij met een wazari. Door dit verlies was Roy uitgeschakeld. Voor de eerste keer heeft Roy het erg goed gedaan en hij stond goed te judoën.

Harmen Roubos -46 kg
Voor Harmen was het de eerste keer dat hij deelnam aan dit toernooi. Harmen had een zware loting. Harmen moest de eerste partij tegen Ashty Koucher. Harmen stond wel goed te judoën en gaf goed partij. Uiteindelijk verloor Harmen de partij met een ippon. In de tweede partij moest Harmen tegen Tom Bouwhuijsen. In deze partij lagen er wel kansen voor Harmen, maar Harmen kon niet tot scoren komen. Harmen verloor de partij uiteindelijk met twee yuko’s. Na deze twee partijen was Harmen uitgeschakeld. Nu lekker door blijven trainen en komen er wel momenten en partijen die Harmen gaat winnen.

Max Jacobs -46 kg
Voor Max was het de eerste keer dat hij deelnam aan dit toernooi. Max had op zich wel een goede loting. Tim van Kleef was de eerste tegenstander van Max. In de eerste partij ging Max voortvarend van start en scoorde hij bijna. Iets later in de partij liet Max zich gooien en kreeg hij ippon tegen. Deze jongen werd uiteindelijk 2e. In de tweede partij moest Max tegen Jona Visser. Dit is wel een jongen die gelijkwaardig is aan Max. De partij ging ook wel gelijkwaardig op, maar uiteindelijk verloor Max met een ippon. Na deze twee partijen was Max uitgeschakeld. Dit was weer een mooie ervaring en nu lekker door blijven trainen om uiteindelijk toch partijen te gaan winnen in deze leeftijdscategorie.

Toon Nahuijsen -50 kg
Toon neemt sinds dit seizoen weer deel aan wedstrijden. Dit toernooi was de eerste keer in de gewichtsklasse -50 kg. De eerste partij was tegen Reno van Leeuwen. Deze partij ging wel gelijk op, maar aan het einde van de partij kreeg Toon een wazari tegen en verloor de partij. Nu moest Toon zich via de verliezersronde weer terug te zien vechten richting het podium. De tweede partij was tegen Rick Meijsen. Deze partij won Toon overtuigend door twee keer een wazari te scoren. In de derde partij was Yassine Kaddouri de tegenstander. In deze partij scoorde Toon gelijk een wazari met een voetveeg. Toon kon deze wazari vasthouden en won de partij. Nu moest Toon de partij om de derde plaats judoën tegen Jop Flameling. Jop was in de partij heel erg aan het schoppen. Hiervoor kreeg hij binnen de 3 minuten een straf, maar er werd niet gescoord. De Golden Score moest de beslissing brengen. In de Golden Score kreeg Jop nog een straf en Toon won de partij met een yuko. Toon plaatst zich hierdoor voor het Nederlands Kampioschap en behaald een 3e plaats op dit Districtskampioenschap.

Melle, Ted en Toon hebben zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap onder 15 jaar. 

Wil je hun aanmoedigen kom dan op 9 maart naar Eindhoven, Indoor Sportcentrum Eindhoven, Bram Venemalaan 1. Het NK begint om half 10. De entree is €7,50 en als kinderen un judopaspoort meenemen kunnen ze gratis naar binnen.