Melle van Daatselaar 2e tijdens JPT Euregio Herfsttoernooi

Zaterdag 10 november vond het JPT Euregio Herfsttoernooi plaats in Hengelo. Van onze vereniging namen er 4 judoka’s deel. Dat waren Melle van Daatselaar, Max Jacobs, Max van Klaveren en Mere Geytenbeek.

Melle van Daatselaar -34 kg -15 jaar
Als eerste was het de beurt aan Melle. Melle zat in een poule met nog 3 andere judoka’s. De eerste partij werd vrij snel beslist door een sankaku. De tweede partij was tegen een bekende voor Melle. Melle kon niets inzetten, omdat die jongen hem alleen maar weghield. Ze kregen allebei een straf. Melle kreeg zijn tegenstander nog heel even in de houdgreep, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd onbeslist. Melle verloor de wedstrijd met twee vlaggetjes tegen 1 vlaggetje. De derde wedstrijd verliep weer vrij gemakkelijk voor Melle. Melle maakte een sankaku en zijn tegenstander tikte af. Melle behaalde door deze overwinning de 2e plaats.

Max Jacobs -46 kg -12 jaar
In de tweede groep was het de beurt aan Max Jacobs. De eerste wedstrijd won Max door een yugo te scoren met een uchi mata. Daarna gebeurde er meer weinig in de partij waardoor Max won. De tweede partij verloor Max door in een houdgreep terecht te komen. De derde partij won Max met een wazari door zijn tegenstander in de houdgreep te hebben genomen. De vierde partij verloor Max heel snel met een uchi mata. Hierdoor was Max uitgeschakeld en behaalde hij net niet het podium. Max heeft goed gejudood vandaag.

Max van Klaveren -50 kg -15 jaar
In de derde groep was het de beurt aan Max van Klaveren. Max had een sterke poule met veel goede judoka’s. In de eerste partij begon Max goed en won de partij met ippon door een o sotot gari. De tweede partij was tegen een bekende judoka die net overgestapt was naar de categorie -50 kg. Deze partij ging gelijk op. Max verloor de wedstrijd uiteindelijk met een yugo. De derde partij was ook tegen een bekende. Max won deze partij met een yugo en voor de rest kwam Max niet in gevaar in deze partij. De vierde partij was ook weer tegen een bekende. Max was iets beter in de partij maar op de grond kwam Max in een sankaku terecht en verloor de partij. Door dit verlies was Max uitgeschakeld en behaalde net niet het podium. Max heeft vandaag goed judo laten zien en het zou niet makkelijk worden om in deze poule op het podium te eindigen.

Mere Geytenbeek -48 kg -15 jaar
In de vierde groep was het de beurt aan Mere Geytenbeek. Mere begon haar eerste wedstrijd goed. Het was een gelijkopgaande wedstrijd. In de laatste seconden kreeg Mere een wazari tegen door een beenworp waardoor zij de wedstrijd verloor. De tweede partij ging wat makkelijker en Mere won de partij met ippon door een houdgreep. De derde partij was de partij om de 3e plaats. Mere begon goed, maar toen Mere inzette nam haar tegenstandster Mere over en verloor Mere met een ippon. Hierdoor belandde Mere net buiten het podium. Mere heeft goed gejudood alleen jammer dat ze net niet het podium haalde.