Melle van Daatselaar 3e tijdens Topjudotoernooi Haarlemmermeer

Zondag 9 december namen er 6 judoka’s deel aan het Topjudotoernooi Haarlemmermeer. Dit is een sterk bezet toernooi waar ook veel buitenlandse clubs deelnemen. In de eerste groep was het de beurt aan Rick van Elst en Max van Klaveren. In de tweede groep was het de beurt aan Mere Geytenbeek, Melle van Daatselaar en Ruben Dessens. In de derde groep was het de beurt aan Lucas Schinkel.

Max van Klaveren -15 jaar -50 kg
Max had geen goede loting en moest gelijk tegen de nummer 3 van Nederland. In het begin van de partij kon Max moeilijk wat inbrengen en later in de partij ging het wel en ging Max steeds beter judoën, maar werd niet gescoord. Max verloor uiteindelijk de wedstrijd. Door het aparte systeem moest Max in de verliezersronde weer tegen dezelfde judoka. Dit keer ging het iets minder goed en verloor hij met een wazari en was hij uitgeschakeld. Het was erg jammer, omdat er veel judoka’s in de poule zaten waar Max wel van kan winnen. Een goed leermoment en weer lekker door blijven trainen.

Rick van Elst -15 jaar -50 kg
Rick zat in de andere poule in deze gewichtsklasse. Rick ging voortvarend van start en won met goed en rustig zijn eerste twee partijen. In de derde partij moest hij tegen een Ier. Deze jongen was te sterk voor Rick en Rick verloor uiteindelijk met een yuko. De vierde partij ging weer goed en won Rick met een ippon met een mooie schouderworp. In de vijfde partij had Rick een goede tegenstander en Rick had eigenlijk niets te vertellen en verloor deze wedstrijd. Het was een goed toernooi voor Rick en hij heeft weer stappen gezet in zijn judo.

Mere Geytenbeek -15 jaar -48 kg
Mere is nog steeds erg licht in de klasse tot 48 kg. Qua judo ging het deze dag wel beter dan bij andere toernooien. De pakking was nu een stuk beter. Ondanks dat verloor Mere toch 2 partijen. Na een goede pakking moet wel een actie volgen en als je er te lang mee wacht komt je tegenstandster met een worp. Er zit vooruitgang in en dat is het belangrijkste. Blijf het judo leuk vinden en hard blijven trainen en vanzelf komen de winstpartijen in deze gewichtsklasse.

Melle van Daatselaar -15 jaar -34 kg
Voor Melle was het belangrijkste dat hij goed zou wegen en dat was zo. De eerste partij stond Melle goed te judoën tegen een Wit-rus. In de golden score maakte Melle toch een foutje waardoor Melle de partij verloor. De tweede partij won Melle overtuigend met ippon. De derde partij won Melle ook overtuigend met een ippon. De vierde partij was tegen een jongen waar Melle vaak van verliest en moeilijk tegen kan judoën. Melle begint goed en zijn tegenstander krijgt gelijk een straf. Daarna loopt Melle te hard in en krijg hij een yuko tegen. Daarna gaat Melle door met druk zetten en aanvallen maken en zijn tegenstander krijgt weer een straf en is de stand gelijk. Weer door naar de golden score. Melle blijft goed judoen en zijn tegenstander krijg weer een straf en Melle wint de partij uiteindelijk. Nu de partij om het brons. Melle was al aardig gesloopt van zijn vorige partij en hij moest vrij snel weer judoën. In de reguliere tijd blijven de scores gelijk en weer een golden score. De aanvallen gaan over en weer en 1 seconden voor tijd scoort Melle een wazari en daarme behaald hij de 3e plaats. Een mooi resultaat voor Melle.

Ruben Dessens -15 jaar -66 kg
Ruben zit sinds kort in deze gewichtsklasse. Ruben wint zijn eerste partij zeer overtuigend met twee maal een o-uchi-gari. De tweede partij is eigenlijk een wat onnodig verlies. Ruben komt een wazari achter en daarna scoort hij een wazari, maar daarna scoort zijn tegenstander gelijk een yuko, waardoor Ruben op die yuko verliest. Daarna volgen er drie overwinningen met ippon door verschillende worpen en zeer goed judo. In de wedstrijd om brons moest Ruben tegen een Wit-rus. Deze jongen was wel sterk, maar maakte alleen maar ippon seo nage. Ruben scoort na twee minuten een yuko door de ippon seo nage door te sturen, maar de yuko wordt bij de Wit-rus gezet. Eigenlijk onbegrijpelijk als er drie scheidsrechters op de mat zijn. Hierdoor verliest Ruben de partij en wordt hij 4e. Erg zuur en zeker omdat Ruben een zeer goede dag had en mooi en goed judo heeft laten zien.

Lucas Schinkel -12 jaar -34 kg
Lucas is eerstejaars -12 jaar en het zou erg zwaar worden tijdens dit toernooi. Er waren 4 poules in deze gewichtsklasse. Lucas won de eerste partij zeer mooi met een houdgreep. In de tweede stond Lucas erg goed te judoën en deze wedstrijd won hij op beslissing. De derde partij ging weer gelijk op, maar deze keer verloor hij op beslissing. In de vierde partij stond hij weer goed te judoën, maar nu kreeg hij een yuko tegen en verloor hierop. Door dit verlies was hij uitgeschakeld. Lucas heeft iets anders gejudood dan hij normaal doet en dat pakte goed uit, dus hij heeft weer een stap gezet en nu zo blijven judoën.