Melle van Daatselaar wint Houvasttoernooi in Mierlo

Op 12 en 13 mei vond het Houvasttoernooi in Mierlo plaats. Dit is een Internationaal toernooi met veel deelnemers uit België, Duitsland en Engeland. Op 12 mei namen Melle van Daatselaar, Rick van Elst en Demian de Jong deel aan dit toernooi. Als eerste was het de beurt aan Melle. Melle had in zijn eerste partij gelijk een sterke tegenstander. Hij won deze partij met een yuko. De twee volgende partijen won Melle met een sankaku, waarvoor hij een compliment van de scheidrechter kreeg. Na deze drie overwinningen mocht Melle aantreden in de finale tegen een bekende judoka. De partij ging gelijk op, maar Melle had net iets de overhand in de hele partij en won de finale uiteindelijk op beslissing. Melle behaalde op dit sterk bezette toernooi een 1e plaats. Na Melle was het de beurt aan Rick en Demian. Rick won zijn eerste partij vrij snel met ippon door een mooie beenworp. De tweede partij verloor Rick met een wazari. Zijn derde partij tegen een Belg ging redelijk gelijk op, maar Rick kon niet scoren en de Belg scoorde twee keer een yuko en Rick verloor daar zijn partij op. Rick heeft goed judo laten zien en weer wat geleerd van zijn verliezende partijen. Het was een goede ervaring voor Rick. Demian was in de voorronden goed op dreef en won 3 partijen zeer overtuigend met een ippon. Door deze overwinningen plaatste Demian zich voor de finale. In de finale stond Demian tegen een bekende judoka. Demian liet zich verassen met een voetveeg en kreeg een wazari tegen en daarna belandde hij in een houdgreep en kwam daar niet meer uit. Demian behaalde een 2e plaats. Dit was een mooi resultaat voor de zaterdag op dit toernooi. Twee van de drie judoka’s behaalde een prijs.

Op 13 mei namen de volgende judoka’s deel in Mierlo Luan ten Boske, Daniël van Dalen, Matthijs van Dalen en Kevin van Vierssen. Ze hebben allen goed judo laten zien, maar behaalde geen prijs. Luan won haar eerste wedstrijd en daarna werden er twee wedstrijden verloren en dat betekende uitschakeling tijdens dit toernooi. Daniël verloor 2 partijen, waardoor hij was uitgeschakeld. Matthijs won 2 partijen met ippon en hij verloor twee partijen en was daarmee ook uitgeschakeld. Kevin won 1 partij met ippon en hij verloor 2 partijen en was daardoor net als de andere judoka’s ook uitgeschakeld.

Het was een zeer sterk bezet toernooi. Er waren ook veel judoka’s uit België, Duitsland en Engeland. De judoka’s hebben weer veel geleerd tijdens dit toernooi.