Mik 2e en Pepijn 3e in Vlaardingen

Afgelopen zaterdag werd voor de 40e keer het Internationale toernooi in Vlaardingen georganiseerd. Helaas was dit ook de laatste keer. Het was ook deze editie weer een goed georganiseerd toernooi.

In het ochtendblok was het de beurt aan Jop, Ryan en Pepijn. Jop begon het toernooi goed met een goede partij alleen deze partij ging helaas verloren op beslissing. De tweede partij liep Jop iets teveel mee en verloor hij met een ippon en was daardoor uitgeschakeld. Ryan begon het toernooi niet zo goed en verloor de eerste partij. Daarna moest hij heel lang wachten net zoals Jop en Pepijn. De tweede partij werd goed gewonnen met een mooie ippon. De derde partij werd gewonnen, doordat Ryan dominant was en zijn tegenstander niet wilde judoën en elke keer op zijn knieën ging zetten. De vierde partij was weer tegen dezelfde jongen als in de eerste partij, maar deze partij ging veel beter alleen door een overname ging de partij wel verloren na een heel goede partij van Ryan. Daardoor was Ryan ook uitgeschakeld. Pepijn opende het toernooi tegen een hele bekende tegenstander. De partij verliep niet helemaal lekker en Pepijn kwam er niet goed in. Pepijn kreeg 3 shido’s wat niet helemaal terecht was, maar daarmee even dealen en weer verder. De tweede partij werd overtuigend gewonnen. De derde partij was tegen een tegenstander die hetzelfde judoot als Pepijn. De partij ging gelijk en toen zijn tegenstander een sutemi maakte kon Pepijn zijn tegenstander in de houdgreep nemen en vast te houden en daardoor won hij de partij. Een mooie 3e plaats op dit sterk bezette toernooi.

In de middag was het de beurt aan Bo, Lizzy en Mik. Bo en Lizzy trokken de goede lijn door na vorige week. Beide judoka’s hebben goede partijen laten zien en mooie punten gemaakt. Beide judoka’s hielden zich goed aan de besproken opdrachten. Dat leidde nog niet altijd tot winstpartijen, maar dat hoeft ook niet. Ontwikkelen op deze leeftijd is heel belangrijk. Bo won de 1e partij en verloor daarna helaas 2 partijen. Lizzy won de 1e 2 partijen door goed judo. De derde partij ging helaas verloren. De vierde partij kwam Lizzy vrij snel achter en kon deze score helaas niet meer terug halen. Bo en Lizzy werden beide 5e. Mik maakte na twee maanden blessureleed weer zijn rentree op de wedstrijdmat. Hij was het nog niet verleerd. Mik scoorde mooie punten zowel staand als op de grond en won daarmee 3 partijen. De finale ging helaas verloren, doordat Mik zijn aanval niet goed doorzette. Een mooi leerpunt en een mooie 2e plaats voor Mik.