Nationaal toernooi Beek en Donk

Op zondag 26 november waren er weer een aantal judoka’s die Judo Duurstede vertegenwoordigden tijdens het sterk bezette toernooi in Beek en Donk. Bijna alle poules werden volgens het afvalsysteem gedraaid en dat zorgde ervoor dat het voor sommige judoka’s een lange rit was voor een korte judodag.
Ryan mocht de dag aftrappen en verloor zijn eerste wedstrijd, je kon goed zien dat hij in de wedstrijd groeide maart zijn tempo lag bij de start net te laag en daar wist zijn tegenstander van te profiteren. In de herkansing begon hij een stuk beter maar helaas was zijn tegenstander te sterk.
Na Ryan mocht Manu judoën helaas was Manu de dag ervoor ziek geworden en dat zorgde ervoor dat hij niet lekker kon judoën, ondanks dat hij het wel probeerde moest hij helaas na 2 verlies partijen van de mat.

Lizzy, die als enige judoka in een poultje zat zonder afval systeem verloor haar eerste twee partijen. Daarna kwam ze sterk terug, ze won haar derde partij met een mooie linkse o-soto-gari (beenworp) en in haar vierde partij wist ze met diezelfde techniek tweemaal een wazari te scoren (7punten). Helaas verloor ze haar vijfde partij en viel ze net buiten de prijzen.

In de laatse groep mochten Pepijn en Darshan judoën. Pepijn die in een zware poule zat met een aantal sterke judokas liet erg technisch en mooi judo zien. De eerste partij won Pepijn door goed judo te laten zien, daarbij zat hij goed in zijn pakking en maakte hij meerdere worpen waarvan er een aantal werden beloond met een wazari. In zijn tweede partij won Pepijn met een houdgreep en daarmee ging hij door naar de finale. De finale partij moest hij judoën tegen een jongen die hij goed kent en waar hij al vaker tegen had geknokt, het begon erg spannend maar Pepijn wist al snel de pakking te domineren en vervolgens met een gigantische heupworp een vol ippon te scoren en daarmee de eerste plaats te behalen. Darshan had helaas wat minder geluk, hij werd in zijn eerste partij hard op zijn schouder gegooid en moest daarna helaas opgeven.

Daniël