NK-15

Op 7 maart vond het Nederlands Kampioenschap voor judoka’s onder 15 jaar plaats in het Sportcentrum in Eindhoven. Finn van Daatselaar en Roy Zomer hebben zich twee weken geleden hiervoor geplaatst. Beide judoka’s hebben tijdens dit toernooi geen medaille gewonnen, maar het was een mooie ervaring. Hieronder kunt u lezen hoe het toernooi voor beide judoka’s is verlopen.

Finn van Daatselaar -50 kg
Finn is eerstejaars in deze leeftijdscategorie. Het was al mooi dat hij zich gekwalificeerd had. De verwachtingen waren niet hoog, maar hij probeerde we zo ver mogelijk te komen. De eerste tegenstander van Finn was er niet, waardoor Finn deze partij won. De tweede partij was tegen een judoka die uiteindelijk Nederlands Kampioen werd. Finn kon in deze partij weinig inbrengen. Finn kwam nog wel heel mooi uit een houdgreep. Door deze verliespartij moest Finn verder judoën in de verliezersronde. Hierin trof Finn een judoka uit Limburg. Finn scoorde een mooie wazari met een linkse schouderworp en daarna scoorde hij nog een wazari met een tilworp. Door deze overwinning weer een ronde verder. In de volgende partij scoorde Finn al vrij snel een yugo met een uchi mata. Daarna ging de partij gelijk op. Op het eind maakte Finn een foutje en kreeg een wazari tegen waardoor hij de partij verloor. Dit was heel erg jammer, want er had stiekem toch wel iets meer ingezeten. Dit was een hele mooie ervaring voor Finn en goed voor zijn verdere ontwikkeling.

Roy Zomer -60 kg
Roy stond voor het eerst op een NK. In de eerste partij had Roy al een van de favorieten. Roy kwam een wazari achter en kwam daarna wat beter in de partij en kon nog een yugo scoren, maar dat was niet genoeg om de partij te winnen. Door dit verlies moest Roy verder judoën in de verliezersronde. In de verliezersronde won Roy de eerste twee partijen met een ippon. In de zijn vierde partij kwam hij tegen een jongen waarvan hij tijdens het Districtskampioenschap had verloren. Het was tijd voor revanche. Roy ging met een opdracht de mat op. Roy hield zich goed aan de opdracht een kon tijdens de partij twee keer een yugo scoren en zon won de partij. In zijn vijfde partij kreeg Roy weer een lastige jongen. Deze partij ging gelijk op, maar richting het einde van de partij kreeg Roy een ippon tegen door een overname waardoor Roy was uitgeschakeld tijdens het NK. Voor Roy was dit ook een mooie ervaring en een goede stap voor de komende jaren.

download (11) download (13) download (16) download (18) download (24)