NK-18

Zaterdag vond het NK-18 jaar plaats in Leek in de provincie Groningen. Het was een eindje rijden om deel te nemen aan het NK. Ruben Dessens, Demian de Jong en Melle van Daatselaar hadden zich drie weken geleden geplaatst voor het NK door op het podium te eindigen tijdens de Districtskampioenschappen. Ruben en Demian waren in de ochtend aan de beurt en Melle mocht in de middag aantreden.

Ruben Dessens -81 kg
Ruben had een redelijke loting en zou bij voorbaat wel wat partijen kunnen winnen. In de eerste ronde had Ruben een tegenstander uit Noord-Holland. Ruben begon de partij goed en kon een actie van zijn tegenstander overnemen en scoorde een ippon. De tegenstander in de tweede ronde was niet gekomen, waardoor Ruben door was naar de kwartfinale. In de kwartfinale had Ruben een goede tegenstander. De partij ging gelijk op en beide judoka’s konden aanvallen plaatsten. Ruben probeerde zijn tegenstander eruit te tillen alleen dit lukte niet, waardoor hij in een houdgreep terecht kwam en de partij uiteindelijk verloor. Nu moest hij door judoën in de verliezersronde. In zijn vierde partij kreeg Ruben weer dezelfde tegenstander als in de eerste ronde. Ruben kon hem nu weer overnemen en daarna gelijk in de houdgreep nemen. In zijn vijfde partij kreeg Ruben weer een goede judoka. Als Ruben deze partij zou winnen dan mocht hij om brons gaan judoën. Ruben kwam niet in zijn spel in deze partij, want Ruben kon bijna niets inzetten, omdat hij elke keer buiten de mat werd geduwd. Ruben kreeg in deze partij 4 shido’s en verloor de partij. Daarmee kwam een eind aan het NK. Ruben heeft zeer goed staan judoën en een mooie 7e plaats behaald op dit NK.

Demian de Jong -90 kg
Demian had net zoals Ruben een redelijke loting. Demian moest even inkomen en kwam in de eerste partij niet aan zijn eigen judo toe en verloor de partij uiteindelijk met 3 shido’s tegen 1 shido. Demian moest nu verder judoën in de verliezersronde. Demian won zijn tweede partij zeer overtuigend met een ippon. In zijn derde partij had Demian een bekende tegenstander. Demian won deze partij met een zeer mooie voetveeg. Als Demian de volgende partij wint dan mag judoën om brons. Zijn vierde partij ging de eerste minuut gelijk op. Demian maakte een actie, waardoor zijn tegenstander een verwurging kon aanzetten waarop Demian helaas moest aftikken en het NK voor hem voorbij was. Demian heeft ook goed judo laten zien en dit was een mooie ervaring voor Demian. Demian behaalde ook een mooie 7e plaats op dit NK.

Melle van Daatselaar -55 kg
Melle zat in een zeer zware poule met veel titelkandidaten. Melle had in de eerste partij een jongen uit Oost-Nederland als tegenstander. Gelijk al in de partij wilde deze jongen een actie van Melle overnemen, waardoor Melle zeer alert was. Deze jongen wilde ook elke keer een armklem aanzetten. Melle was gewaarschuwd en ging tactisch zeer goed judoën, waardoor Melle een yugo kon scoren en later in de partij op de grond een sankaku maken een daarmee de partij met winst afsluiten. In zijn tweede partij kreeg Melle een goede tegenstander. Melle begon de partij goed en hij scoorde met een beenworp een yugo. Daarna liet hij zijn tegenstander te dicht bij hem komen, waardoor hij werd geworpen en een ippon tegen kreeg en de partij verloor. Nu moest Melle verder judoën in de verliezersronde. In zijn derde partij had Melle geen tegenstander, waardoor hij al gelijk een ronde verder was, maar wel lang moest wachten. In zijn vierde partij had Melle een tegenstander die sterker was dan Melle. Melle kwam vrij snel op achterstand en kon eigenlijk niet veel in de partij, waardoor hij tegen 4 shido’s aanliep en uiteindelijk de partij verliest. Voor Melle was dit weer een mooie ervaring en nu doorgroeien in deze gewichtsklasse en leeftijdsklasse.

Uiteindelijk een mooi resultaat voor de judoka’s en een mooie ervaring. De coaches Dirk en Laura waren ook zeer tevreden over deze judoka’s.

DSC_7288 DSC_7287 DSC_7284 DSC_7281 DSC_7280 DSC_7279 DSC_7278 DSC_7277 DSC_7276 DSC_7275 DSC_7274 DSC_7273 DSC_7272 DSC_7270 DSC_7268 DSC_7266 DSC_7265 DSC_7264 DSC_7263 DSC_7260 DSC_7259 DSC_7258 DSC_7257 DSC_7256 DSC_7255 DSC_7253