Olle wint het Breedtesporttoernooi

Op 5 en 6 maart werd het Breedtesporttoernooi in Nijmegen georganiseerd. Namens de vereniging namen er vijf judoka’s deel aan dit toernooi. Op zaterdag was het de beurt aan Tyas, Kean en Olle. Op zondag mochten Lizzy en Ryan de mat op.

Tyas had maar helaas maar twee tegenstanders. Hij moest twee keer tegen deze jongens judoën. De eerste partij won hij overtuigend met een linkse heupworp. De tweede partij tegen deze jongen was te afwachtend maar won de partij met een shido. De partijen tegen de andere jongen waren lastig. De eerste ging vrij snel verloren met een houdgreep. De tweede partij tegen deze jongen ging heel goed. Tyas hield zich goed aan de opdracht maar helaas was zijn tegenstander toch iets slimmer en won de partij. Een mooie 2e plaats voor Tyas.

Kean en Olle moesten in dezelfde groep. Olle had een poule van 5 en Kean had ook een poule van 5 en had daarna nog kruisfinales. Olle won zijn eerste drie partijen met verschillende worpen. Hij liet zich wel een beetje meegaan met het judo van zijn tegenstander. Zijn laatste wedstrijd was tegen een jongen die net zoals Olle alle partijen al had gewonnen. Nu was Olle ook scherper en scoorde een hele mooie ippon met een o uchi gari. Een welverdiende 1e plaats voor Olle. Kean won zijn eerste drie partijen zeer overtuigend met mooie heupworpen. De laatste wedstrijd in de poule ging helaas verloren. Kean ging als nummer twee door naar de kruisfinale. In de kruisfinale ging zijn partij na een goede partij helaas verloren. Een welverdiende 3e plaats voor Kean.

Op zondag was het de beurt aan Lizzy en Ryan. Lizzy had een poule van 6 en moest dus 5 wedstrijden judoën. Ryan had een grote poule en had een afvalsysteem. Voor Lizzy was het voor het eerst in een nieuwe leeftijdsklasse. De eerste twee wedstrijden gingen helaas verloren. Elke partij gedurende het toernooi ging beter. De derde wedstrijd werd gewonnen met goed judo zowel staand als op de grond. De vierde partij ging na een goede start en een goede partij helaas verloren. De vijfde partij werd weer goed gewonnen door Lizzy. nu waren er drie meisjes tegelijk geëindigd voor de 3e plaats dus moest Lizzy nog een keer judoën. De partij ging heel erg goed. Lizzy luisterde goed en hield zich goed aan het plan. De partij ging nipt verloren. Een zwaar bevochten vierde plaats. Een goed toernooi van Lizzy. Ryan won zijn eerste partij met een mooie binnenwaartse haak. De tweede partij ging helaas verloren doordat Ryan snel een wazari achter kwam en toen was risico moest nemen en aan het eind van de wedstrijd nog een wazari tegen kreeg. Nu door in de verliezersronde. De derde partij werd weer gewonnen door Ryan. De vierde partij ging wat ongelukkig verloren door een harde tik op zijn knie in het begin van de partij. Hij kon niet meer vrij uit judoën en verloor helaas de partij. Wel weer een goed toernooi voor Ryan en op naar de volgende toernooi.

Al met al weer mooie resultaten op dit toernooi. Op naar de volgende toernooien.